email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αιγινιακός: Παλίαμπελα συμμαχία

διαφήμιση

Αιγινιακός

Του Γιώργου Καρανικόλα

Πλούσιο είναι το ” μεταγραφικό πακέτο” , ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον ΜΑΣ Παλιάμπελα , αφού περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις παικτών ένθεν και ένθεν . 

Ακόμα υπήρχε μικρότερο ”  πάρε δώσε” από τη  Δόξα Αιγινίου στους ” πορτοκαλί ” 

Ο Αντώνης Μανωλόπουλος αριστερός πλάγιος μπάκ άνοιξε τον χορό της συνεργασίας που , διήρκησε αρκετά χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 1980 . Ακολούθησε ο Γιάννης Μαντίκος κι αυτός αριστερός μπάκ , στη Δ’ εθνική κατηγορία προερχόμενος από τους ερασιτέχνες του Πιερικού . 

Στη συνέχεια έρχονται στο Αιγίνιο ο Γκολκίπερ Θάνος Τόλιος που , έκανε μεγάλη καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και παίζει σήμερα στην Αναγέννηση Κολινδρού . Και ο αείμνηστος επιθετικός Κώστας Σερδάρης , ικανότατος ποδοσφαιριστής που ” έφυγε ” άδοξα σε τροχαίο δυστύχημα σε πολύ μικρή ηλικία .

Αργότερα ο Ηλίας Πολύζος φοράει 

 τα κυανόλευκα του Αιγινίου και αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας με 28 γκόλ.

Ο Γιώτης Γερμανίδης , αξιόλογος επιθετικός παίρνει τη ” σκυτάλη “

και έχει πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στον Αιγινιώτικο σύλλογο.

Αρκετά χρόνια πρίν ο Νίκος Δελής παίρνει μεταγραφή στη Δόξα Αιγινίου .

Αντίθετα οι πρώτοι που ανοίγουν λογαριασμό στο δρομολόγιο Αιγίνιο – Παλιάμπελα είναι ο Τάκης Λύτρας και ο Ιορδάνης Κουντούρης από τη Σφενδάμη έπαιξαν στο Αιγίνιο τη δεκαετία του 1970 .

Από τη Δόξα Αιγινίου ο επιθετικός Πάνος Δερματάς και ο αμυντικός Γιώργος Καρανικόλας αλλάζουν

 ” στρατόπεδο ” . Και γίνονται κάτοικοι Παλιαμπέλων.

Σειρά παίρνει μια μαζική μετακίνηση Αιγινιωτών παικτών  που , έπαιζαν στον Μέγα Αλέξανδρο Μεγάλης Γέφυρας την θυγατρική ομάδα του Αιγινίου πηγαίνει στα Παλιάμπελα , εκ των οποίων ορισμένοι επιστρέφουν στην ομάδα του Αιγινίου λίγο μετά …

Αποστόλης Κοντούλης , Τάσος Παπαδόπουλος , Αποστόλης Αργυρόπουλος – και οι τρείς προαναφερθέντες γύρισαν στον Αιγινιακό όπου έκαναν εξαιρετική καριέρα προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες – , Νίκος Τσάρας , Βασίλης Παπαδόπουλος , Δημήτρης Καρτάλης ,  Ο Παναγιώτης Χατζηγιοβάνακης κ.α. 

Ο παλιός τερματοφύλακας του Αιγινιακού Μιχάλης Κισσούδης

συνεχίζει στον ΜΑΣ . Και ο Πέτρος Τερζής που επί σειρά ετών ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Αιγινίου μετακομίζει στα Παλιάμπελα και συμβάλλει αποφασιστικά στην μεγάλη διάκριση της ιστορίας του , όταν την περίοδο 1994-95 ανεβαίνει στην Α ‘ κατηγορία της Ένωσης μας .

Από την Δόξα Αιγινίου στα Παλιάμπελα παίζουν οι : Χρήστος Μαγούδης και Παρασκευάς Μηλκούδης .

Ο ΜΑΣ Παλιάμπελα εδώ και πολλά χρόνια είναι εκτός των πινάκων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πιερίας , με φυσικό επακόλουθο να τελειώσουν αυτές οι μεταγραφικές κινήσεις που τις περισσότερες φορές ήταν υπόθεση λίγων λεπτών , ενώ δεν έλειπαν και ελάχιστες περιπτώσεις που οι παράγοντες προέβαλαν διάφορους λόγους προκειμένου ν’ αποτρέψουν κάποια μετακίνηση παίκτη . 

Πάντα όμως κυριαρχούσε η λογική των ψυχραιμοτέρων  στις αντεγκλήσεις και όλα τελείωναν ομαλά .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ