email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δήμος Κατερίνης – Άνω Μηλιά: Ήπιες παρεμβάσεις για την αισθητική – λειτουργική αναβάθμιση στον περίβολο του Πύργου των Λαζαίων

διαφήμιση
Δήμος Κατερίνης – Άνω Μηλιά

Κώστας Κουκοδήμος: Αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Την ανάδειξη του Πύργου των Λαζαίων στην Άνω Μηλιά σηματοδοτούν οι ήπιες παρεμβάσεις που υλοποίησε στον περίβολό του, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες επιχειρούν να αναδείξουν και να αναζωογονήσουν τον περιβάλλοντα χώρο του Μνημείου, με την περίοπτη θέση στην Άνω Μηλιά, την σπουδαία για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή ιστορική υπόσταση, ο οποίος γνώριζε επί σειρά ετών εικόνα εγκατάλειψης. 

Katerinis Anv Mhlia 1
Δήμος Κατερίνης - Άνω Μηλιά: Ήπιες παρεμβάσεις για την αισθητική - λειτουργική αναβάθμιση στον περίβολο του Πύργου των Λαζαίων 3

Ειδικότερα, οι εργασίες που ήδη υλοποιήθηκαν, επικεντρώνονται στον εξωραϊσμό του χώρου, με έμφαση στην πλακόστρωσή του με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και στη  μεταφορά και βελτίωση της πρόσβασης στο μνημείο κατάθεσης στεφάνων. Επίσης, στην αναβάθμιση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του, με έμφαση στη φωταγώγησή του, στην αποκατάσταση – προέκταση της περίφραξης και στην εν γένει αισθητική αναβάθμιση του περιβόλου.  

Στον Πύργο των Λαζαίων βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Μορφακίδη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μηλιάς Φώτη Τζήκα, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ», Γεώργιο Χανδόλια, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή», Παύλο Σαμαρά, τον φιλόλογο Γιάννη Πούλιο, το μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Ραφαήλ Μετενίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες, μέλη των συλλόγων κ.α.

Katerinis Anv Mhlia
Δήμος Κατερίνης - Άνω Μηλιά: Ήπιες παρεμβάσεις για την αισθητική - λειτουργική αναβάθμιση στον περίβολο του Πύργου των Λαζαίων 4

«Αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ενισχύουμε την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου. Όπως άλλωστε έχω επισημάνει, ο τόπος αυτός είναι για εμάς μνημείο εθνικής αυτογνωσίας. Ήδη στον Δήμο Κατερίνης τιμήσαμε φέτος για πρώτη φορά την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από τη Μάχη της Μηλιάς και την εντάξαμε στο επίσημο πρόγραμμα των θεσμοθετημένων εκδηλώσεών μας. Η συνέχεια όπως δεσμευτήκαμε ήταν η ανάδειξη με ήπιες παρεμβάσεις του περιβάλλοντος χώρου του Πύργου, η οποία  όπως διαπιστώνετε έγινε πράξη» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος. 

Η έμφαση που δίνει η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, στην ανάδειξη τοπόσημων & μνημείων, καταδεικνύεται μεταξύ άλλων και από παρεμβάσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ως εξής: 

Ανάπλαση – ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου στο Μνημείο του Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Ανάπλαση & αισθητική αναβάθμιση του Μνημείου Πεσόντων  & του περιβάλλοντος χώρου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Επιχείρηση «καθαρισμός μνημείων» από ρυπάνσεις και graffiti

Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου & ανάδειξη μνημείου του Μητροπολίτη Φώτιου Καλπίδη, στον Μυλαύλακο κ.ο.κ. 

Περισσότερα στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=8pqbrrUKujk

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα