email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δημήτριος Καραΐσκος: Ένας αξιοπρόσεχτος πολιτιστικός θεσμός για νέους

διαφήμιση
Δημήτριος Καραΐσκος

Αμέσως μετά την λήξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, αυτού του καταξιωμένου Πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας με Πανελληνία και  Διεθνή αναγνώριση, συνεχίζει κάτι πολύ σπουδαίο να λαμβάνει χώρα στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου εδώ και δέκα  χρόνια. Είναι τα Ολύμπια εν Δίω, ένας πολιτιστικός πλέον θεσμός ξεχωριστός και πολύ σπουδαίος.

   Δημιουργήθηκε από  λίγους οραματιστές  Πιεριείς, ανθρώπους  του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και του Θεάτρου. Αυτός ο θεσμός που πλέον συνεχώς  αναβαθμίζεται και διευρύνεται, αναβιώνει, εν μέρει, τις αρχαίες γιορτές που γινότανε στο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο των Αρχαίων Μακεδόνων, στο ΔΙΟΝ.

   Έτσι το 2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο, παιδιά  Γυμνασίων και Λυκείων απ’ όλη την Ελληνική Επικράτεια αλλά και από το Εξωτερικό παρουσιάζουν τις θεατρικές τους δημιουργίες. Κυρίως αρχαίο δράμα, αρχαία  κωμωδία  και άλλα δρώμενα. Αυτές οι νεανικές συναντήσεις, εκτός των άλλων μηνυμάτων τους και ωφελειών,  μυούν στην κλασσική και θεατρική παιδεία καθώς  και στην πολιτιστική δημιουργία όχι μόνο στους μαθητές,-τριες που συμμετέχουν, αλλά και τους μαθητές,-τριες  των Σχολείων τους και  όλα τα παιδιά που ως  θεατές παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Παράλληλα τα Παιδιά και οι Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν γνωρίζουν την Πιερία και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του Τόπου μας.

   Επομένως  για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους τα Ολυμπία εν Δίω  χρειάζεται  και περισσότερο να προβληθούν και πιο ουσιαστικά να στηριχθούν απ’ όλους τους φορείς και τις οργανώσεις, δημοσίου, αυτοδιοίκησης, ιδιωτών και από όλους μας.     

   Επειδή πιστεύω πως πράγματι είναι πολυσήμαντος θεσμός,  αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους δημιουργούς του, τους συνεχιστές του, το τωρινό Διοικητικό  Συμβούλιο, τον καλλιτεχνικό Διευθυντή, την Αντιπεριφέρεια και τους Δήμους της Πιερίας, όλα τα Παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν και όλους όσους συμπαραστέκονται και βοηθούν. Εύγε, εύγε, εύγε σας.

                                                  Δίον 23 Σεπτεμβρίου 2022

                                                    Δημήτριος Γ. Καραΐσκος

                                Συνταξιούχος Δάσκαλος, πρώην Δήμαρχος Δίου.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα