email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κώστας Κοντόπουλος: Πλούσιο το Ποδόσφαιρο…” Οδοιπορικό ” Του!

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Ο Κώστας Κοντόπουλος γεννήθηκε 

 στις 10-9-1972 στο Αιγίνιο, όταν ιδρύθηκε ο Αιγινιακός, από τη συνένωση των δύο ομάδων του Αιγινίου του Εθνικού και του Διγενή, ευτυχής  σύμπτωση, μιας και για 16 χρόνια είχαν κοινή πορεία μ’ έντονες συγκινησεις .

Διακρίσεις, τίτλοι με προαγωγή η χωρίς, υποβιβασμοί ( δύο από Δ’ εθνική σε

 τοπικό ), βίωσε στο ” διάβα ” του, στους αγωνιστικούς χώρους και ένα κοντράστ ανάμεικτων συναισθημάτων συνθέτουν το πάζλ μιάς μεγάλης καριέρας στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, που ξεκινά το 1988 και τελειώνει το 2009 .

Εικοσιένα γεμάτα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα γήπεδα από τα οποία τα εννέα στη  Δ’ εθνική κατηγορία ( 8 με τον Αιγινιακο και 1 με τον Σβορώνο ), με ήθος, αξιοπρέπεια και φυσικά με αξιοζήλευτη προσφορά, όπου αγωνίστηκε …

Ξεκίνησε την τεράστια διαδρομή του από τα τμήματα υποδομής του Αιγινιακού σε ηλικία  12 ετών, στη συνέχεια το 1988 έπαιξε για δύο περιόδους στην θυγατρική ομάδα του Αιγινιακού τον Μέγα Αλέξανδρο Μεγάλης Γέφυρας ( πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας ), το 1990 γυρίζει στην ”  μεγάλη ” ομάδα του Αιγινίου, όπου αγωνίζεται επί 11

 συναπτά έτη .

Κώστας Κοντόπουλος 1
Κώστας Κοντόπουλος 2
Κώστας Κοντόπουλος 3
Κώστας Κοντόπουλος 4

Το 2001 μεταγράφεται στον ΓΑΣ Σβορώνου, που συμμετέχει στη Δ’ εθνική κατηγορία .

Ενώ την επόμενη σεζόν επιστρέφει στα

 ” πάτρια εδάφη ” και παίζει έως το 2004, όταν και μετακομίζει στη Μεθώνη για μια αγωνιστική περίοδο .

Ακολουθεί μια δεύτερη πετυχημένη θητεία του …  αρχηγού στην ομάδα της … ” καρδιάς ” του, μέχρι το τελος της ποδοσφαιρικής σεζον 2008-09 .

Στην ” δύση ” της καριέρας του ξαναπάει στη Μεθώνη,  από την οποία λιγο αργότερα … ” κρεμάει τα παπούτσια ” του και αποσύρεται από την ενεργό  δράση. 

Αν και μέσος στους 543 επίσημους αγώνες ( πρωτάθλημα και κύπελλο), που έπαιξε με  Αιγινιακό 468 φορές, με τη Μεγάλη Γέφυρα 25, με τη Μεθώνη 23 και με τον Σβορώνο 27, πέτυχε 76 γκόλ  .

Το ντεμπούτο του στον Αιγινιακό το έκανε το 1990 σε αγώνα κυπέλλου με την ΑΕ Τόξου (11-0), στις 12-9-1990 και στο πρωτάθλημα Δ’ εθνικής της ίδιας χρονιάς φόρεσε για πρώτη φορά την κυανολεύκη φανέλα στον αγώνα  με την Αστραπή Αγίου  Χριστοφόρου (4-0), με προπονητή  τον Γιάννη Κωνσταντινίδη .

Το “αντίο ” με τα χρώματα του Αιγινιώτικου συλλόγου  το είπε στις 4-5-2008 σε αγώνα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας εκτός έδρας  με την Ακαδημία  Πλαταμώνα (6-3) .

 Τους δύο παράγοντες του Αιγινιακού, οι οποίοι προσέφεραν πολλά στο ποδόσφαιρο του Αιγινίου αείμνηστους κ.κ. Βασίλη Κόντο και Γιάννη Παραλυκίδη θυμάται με νοσταλγία, αφού εκτός της άψογης συνεργασίας, που είχαν πάντα τους σεβόταν και τους εκτιμούσε απεριόριστα.

Ενώ στο πέρασμα  του από τον Σβορώνο

 ” δέσποζε ” η ηγετική φυσιογνωμία  του Λάζου Ξανθόπουλου, που επίσης δεν βρίσκεται  στην ζωή  .

Για τον υπογράφοντα δεν ήθελε να μας … αποκαλυφθεί γιατί λόγω της άρρηκτης φιλίας,που συνδέονται από …

 ” αρχαιοτάτων ” χρόνων δεν θα ήταν  αντικειμενικός στην τοποθέτηση του .

Ο Κοντόπουλος ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται για τον Αιγινιακό και πέραν του γεγονότος ότι τον παρακολουθεί συχνά κύρια ως φίλαθλος, στο ” ΓιάννηςΠαραλυκίδης “,  κατά διαστήματα πέρασε από διάφορα πόστα του Διοικητικού συμβουλίου του σωματείου  .

Αναμφίβολα  ο Κώστας Κοντόπουλος είναι από τους λίγους γηγενείς ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού με τόσο μεγάλη και  πολυπέυρη συμβολή  στην ιστορία του συλλόγου .

ΑΡΧΕΊΟ : ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ 

1 ) : Ο Κώστας  Κοντόπουλος με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου  Μεγάλης Γέφυρας, στα πρώτα βήματα του διακρίνεται όρθιος τρίτος από αριστερά  .

Img 20220812 115943
Img 20220812 120010

2 ) : Ο Αιγινιακός της περιοδου 2006-07, ο αρχηγός όρθιος  πρώτος από αριστερά  .

3 ) : Αφιέρωμα του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα, με το βιογραφικό  του Κώστα Κοντόπουλου στην εφημερίδα  ” Μετρόσπορ ” της Θεσσαλονίκης  .

4) : Η πιό πρόσφατη παρουσία του Κοντόπουλου ( δεξιο άκρο ), ως αγωνιζόμενος στον περυσινό φιλικό αγώνα των Παλαιμάχων του συλλόγου με τον Αιγινιακό της περιόδου 2021-22, τον  περασμένο Μάιο . Εικονίζονται ακόμα ο Τόλης Αργυρόπουλος  και ο Δημήτρης  Αργυρόπουλος  .

5 ) : Το φύλλο αγώνα του ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας της σεζον 1995-96 Αιγινιακού-Ποσειδώνα Νέων Πόρρων (1-0), ο Κώστας Κοντόπουλος αρχηγός  με το νούμερο  8. 

7) : Ο Κ. Κοντόπουλος με τη φανέλα του ΓΑΣ ΣΒΟΡΏΝΟΥ,την χρονιά  2001-02, όρθιος δεύτερος από δεξιά .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ