Μάριος Χαϊκάλης – Γιώργος Καρανικόλας: Μια συνάντηση από τα παλιά!

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Ήταν αδύνατο να μη περάσει από το καφέ του Αιγινιακού ο παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου Μάριος Χαικάλης μαζί με την οικογένεια του .

Άλλωστε με την ομάδα της Βόρειας Πιερίας τον συνδέουν πολλά από την σπουδαία, πολύχρονη και αξιοπρόσεκτη καριέρα του αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 1997-98, σε ηλικία 14 χρόνων, έχοντας προπονητή τον Αιγινιώτη κ.Γιώργο Παπαπετρίδη .

Το ντεμπούτο του έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1997 στον αγώνα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας ΑΕ Περίστασης  – Αιγινιακός 

2 –  4, όταν με το νούμερο 14 μπήκε ως αλλαγή στο 83′ .

Από τότε έως στην δύση του “ποδοσφαιρικού οδοιπορικού” του ήταν βασικότατο στέλεχος των κυανολεύκων .

Ο Μάριος παρότι διαμένει στη Θεσσαλονίκη, πότε δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να ρωτάει για την ομάδα της .. “καρδιάς” του κάτι, που έγινε και στο τετ α τετ με τον υπογράφοντα .

Εμείς να επισημάνουμε ότι ο Μ. Χαικάλης ήταν ένας τζέντλεμαν των γηπέδων και η προσφορά στον σύλλογο του Αιγινίου είναι ανεκτίμητη, με συνέπεια να χαίρει της εκτίμησης μέχρι σήμερα όλων όσων τον είδαν αγωνιζόμενο .

Ο δυναμικός άσσος γεννήθηκε το 1983, αγωνίστηκε ως μεσοαμυντικός και εκτός του Αιγινιακού είχε εξαιρετική παρουσία και στην Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Πιερίας, μαζί με τους συμπαίκτες στο Αιγίνιο Γιάννη Φιρινίδη, τερματοφύλακα και Γιάννη Βούρα, μέσο .

Ήταν αναμενόμενο να μη χρειαστεί ατζέντα στην αθλητική συζήτηση μας, που έγινε στο καφέ της ομάδας στην εμποροπάνηγυρη Αιγινίου, ενώ η αμοιβαία

εκτίμηση και αλληλοσεβασμός μας κρατάει από πολύ παλιά .

Οι νοσταλγικές αναμνήσεις από το παρελθόν έφεραν στο μυαλό μας αξέχαστες εικόνες από την διαδρομή του στην ομάδα του Αιγινίου, που επί της δικής του θητείας ήταν αξιόλογη και ανταγωνιστική είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο .

Ο Μάριος Χαικάλης υπήρξε ένα ποδοσφαιριστής “κόσμημα” στον Αιγινιακό, που έδωσε τα διαπιστευτήρια του και αποτελεί … ” φάρο” για τους νεώτερους παίκτες . 

Στη φωτό :

1) Ο Μάριος Χαικάλης (αριστερά) με τον Γιώργο Καρανικόλα στο καφέ του Αιγινιακού της εμποροπάνηγυρης Αιγινίου.

Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 

2) Η ομάδα του Αιγινιακού της περιόδου 1997-98 (Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας) με τον Μάριο Χαικάλη να διακρίνεται καθήμενος τρίτος από τα δεξιά .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα