email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Με αφορμή μια δημοσίευση και μια συνέντευξη….

διαφήμιση

Μια δημοσίευση και μια συνέντευξη του Προέδρου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας κ. Χρήστου Κομπατσιάρη έγιναν αφορμή να επιβεβαιώσουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για κάποια «περίεργα πράγματα» που σύμφωνα με αναφορά που υπέβαλε στις αρμόδιες Αρχές ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας είχαν συμβεί στο παρελθόν στο Δήμο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πριν λίγες μέρες με δημοσίευση του στο Fb κ. Κομπατσιάρης είχε γράψει «Προς μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε, ότι, υποβλήθηκε μήνυση για απιστία, από το Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας σε δημοτικούς υπαλλήλους».

Ο Δήμαρχος γι´αυτό το δημοσίευμα στράφηκε νομικά κατά του κ. Κομπατσιάρη.

Προκειμένου να ενημερωθούμε καλύτερα για την υπόθεση επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπέβαλε μηνύσεις κατά δημοτικών υπαλλήλων και επειδή θεώρησε ότι αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση στράφηκε νομικά κατά του κ. Κομπατσιάρη.

Ακόμη μας επιβεβαίωσε ότι θεώρησε καθήκον του να «αναφέρει αρμοδίως» κάποια «περίεργα πράγματα» που είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Αυτά τα «περίεργα πράγματα» αφορούν αναθέσεις για προμήθειες και εργασίες στο όριο των απ´ ευθείας αναθέσεων (24.800 €) και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην ίδια επιχείρηση. Όπως μας είπε γνωρίζει για την κλήση που έγινε από την Εισαγγελία Κατερίνης να καταθέσουν «και κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι» αλλά αν και προσπαθήσαμε πολύ δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε περισσότερες πληροφορίες από το Δήμαρχο.

Κάποιες πληροφορίες βέβαια είχαμε από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Κομπατσιάρης. Σ´αυτή τη συνέντευξη ο Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει ότι μεταξύ αυτών που κλήθηκαν από την Εισαγγελία για καταθέσεις είναι ο πρώην Δήμαρχος κ. Λαγδάρης και ένας εργολάβος που έκανε εργασίες στο Δήμο.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κομπατσιάρης ανάφερε ότι:

1. Θεωρούν απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους υπαλλήλους.

2. Δεν μπορεί κανένας να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους συνδικαλιστές.

3. Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλάλων Πιερίας σκοπεύει να κάνει κάποια στάση εργασίας ή κάποια απεργία για υπεράσπιση των υπαλλήλων που κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εισαγγελία.

Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ όχι σαν δημοσιογράφος αλλά σαν απλός πολίτης:

1. Ένας Δήμαρχος που έχει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία θεωρεί ότι στο Δήμο έχουν συμβεί «περίεργα πράγματα» τί πρέπει να κάνει;

Πρέπει να προσπαθήσει να τα «κουκουλώσει» ή πρέπει να ζητήσει τον παραπέρα έλεγχο από τους αρμόδιους;

2. Αν όπως δήλωσε ο κ. Μανώλας δεν έκανε μηνύσεις στους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά ήταν η Εισαγγελία που θεώρησε ότι πρέπει να τους καλέσει για καταθέσεις, πώς μπορεί να θεωρηθεί απαράδεκτη η συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους υπαλλήλους;

3. Το ότι έχουν κληθεί κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι να καταθέσουν στην Εισαγγελία μπορεί να θεωρηθεί ως φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και των συνδικαλιστών;

4. Μπορεί να γίνει στάση εργασίας ή απεργία επειδή έχουν κληθεί κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι για καταθέσεις στην Εισαγγελία;

5. Γιατί δεν αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει και μετά να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας;

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Χρήστου Ι. Κομπατσιάρη για την εκλογή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρου Κουλκουδίνα στο αξίωμα του γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σε

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού
Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Χρήστου Κομπατσιάρη προς τον υποστράτηγο Φώτη Ντουḯτση πού ανέλαβε Διοικητής στην νεοϊδρυθείσα υπηρεσία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Αξιότιμε Στρατηγέ, Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα ως Δήμαρχος Πύδνας