Παιδικό Σινεμά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 στο Cine Καπνικός

Τέσσερις ταινίες κινουμένων σχεδίων από το Zlín Film Festival στο Cine Καπνικός

Η αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης μετατρέπεται αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, σε έναν μεγάλο θερινό κινηματογράφο για παιδιά και ολόκληρες οικογένειες. Η προβολή αρχίζει στις 20:00 και περιλαμβάνει τέσσερις επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων από το Zlín Film Festival, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους, συνολικής διάρκειας περίπου 41 λεπτών.

Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από εικόνες, χρώματα και πρωτότυπες ιστορίες, οι οποίες μιλούν με ευαισθησία και χιούμορ για την οικογένεια, τη φιλία, τον φόβο, τη φαντασία και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Η αυριανή προβολή αποτελεί ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες αυτού του καλοκαιριού να συναντηθούμε μικροί και μεγάλοι στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού και να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μαγεία της μεγάλης οθόνης κάτω από τον ξάστερο ουρανό. Μια όμορφη κινηματογραφική βραδιά για ολόκληρη την οικογένεια, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε οριστικά το φετινό καλοκαίρι.

Οι ταινίες της βραδιάς

Leaf – Το Φύλλο

Διάρκεια: 6 λεπτά | Κατάλληλη για παιδιά 6+

Ένας ναυτικός δέχεται από ένα μικρό κορίτσι ένα φθινοπωρινό φύλλο, το οποίο του ξυπνά αναμνήσεις από το σπίτι και την οικογένειά του. Καθώς επιστρέφει στους γονείς του, αναρωτιέται τι θα συναντήσει ύστερα από τη μακρά απουσία του.

Wolf Paths – Τα Μονοπάτια του Λύκου

Διάρκεια: 10 λεπτά | Κατάλληλη για παιδιά 10+

Ένα αγόρι με χρόνια προβλήματα υγείας ζει μια ήσυχη αλλά περιορισμένη ζωή μαζί με τη μητέρα του. Όταν η συσκευή εισπνοών του πέφτει έξω από το παράθυρο, αναγκάζεται να βγει από το σπίτι και η συνάντησή του με έναν λύκο γίνεται η αρχή μιας απρόσμενης περιπέτειας.

Writing Home – Γράφοντας στο Σπίτι

Διάρκεια: 11 λεπτά | Κατάλληλη για παιδιά 6+

Ένα μικρό κορίτσι-σκαθάρι ζει μέσα σε ένα δέντρο, μέχρι τη στιγμή που μια πυρκαγιά καταστρέφει το δάσος και το χωρίζει από την οικογένειά του. Μόνο πλέον σε μια άγνωστη ανθρώπινη πόλη, προσπαθεί να αντιμετωπίσει έναν κόσμο που του φαίνεται τεράστιος και επικίνδυνος.

Sounds Between the Crowns – Ήχοι ανάμεσα στις κορυφές

Διάρκεια: 14 λεπτά | Κατάλληλη για παιδιά 6+

Ένας ταλαντούχος περιπλανώμενος μουσικός γοητεύει τη βασίλισσα με τη μουσική του, μέχρι τη στιγμή που εκείνη βλέπει το πρόσωπό του και τον διώχνει από την πόλη. Η ιστορία μιλά με τρυφερότητα για τη διαφορετικότητα, την απόρριψη και τη δύναμη της μουσικής να υπερβαίνει την εξωτερική εμφάνιση.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης με το Zlín Film Festival – International Film Festival for Children and Youth, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά και νέους. Η συνεργασία αυτή έγινε δυνατή με την πολύτιμη συμβολή της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, η οποία έφερε σε επαφή τους δύο φορείς και στήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία.

Ευχαριστούμε θερμά το Zlín Film Festival και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη τους και για τη δυνατότητα που προσφέρουν στα παιδιά της Κατερίνης να γνωρίσουν σύγχρονες και βραβευμένες δημιουργίες του τσεχικού κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, ζητάμε από κάθε επισκέπτη να προσφέρει δύο κιλά τροφίμων, κατά προτίμηση κονσέρβες, για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 | Ώρα έναρξης: 20:00

Καπνικός Σταθμός Κατερίνης – CINE Καπνικός

ΥΓ: Παράλληλα, όσοι διαθέτετε κάποια κουρελού ή ένα κιλίμι που δεν χρειάζεστε πλέον, μπορείτε να μας το χαρίσετε. Για εμάς θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς πάνω σε αυτά τα στρωσίδια τα μικρά παιδιά ξαπλώνουν άνετα στην αυλή και απολαμβάνουν τις κινηματογραφικές προβολές και τις υπόλοιπες δράσεις του Καπνικού Σταθμού. Σας ευχαριστούμε!

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα