email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Εβδομάδα εξελίξεων στη Νομαρχιακή – Εν αναμονή των ανακοινώσεων των ψηφοδελτίων

διαφήμιση

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά του κόμματος στην Πιερία
Εν αναμονή της κάλυψης των δύο κενών θέσεων στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Πιερία βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία καθώς υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι  “κλειδωμένοι” θεωρούνται η πρώην βουλευτής Μαρία Μίχου, οι επιχειρηματίες Τσακιρίδης και Μαλτζάρης και ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Κωνσταντίνος Κουτρούπας.

Ωστόσο πηγές αναφέρουν στο οlympusmera.gr ότι κεντρικά το Kίνημα δεν έχει αποφασίσει για το ψηφοδέλτιο της Πιερίας καθώς δίνει, για την ώρα, βάση σε μεγαλύτερες περιφέρειες. Άρα οποιαδήποτε συζήτηση είναι παρακινδυνευμένη. Το σίγουρο είναι ότι κάποια ονόματα ενδεχομένως να προκρίνονται αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις. 

Τις τελευταίες ημέρες έχει ακουστεί, για παράδειγμα, το όνομα του επεμβατικού καρδιολόγου Γιάννη Μποστανίτη και παράλληλα αναζητείται ακόμη μία γυναίκα. Η ύπαρξη δεύτερης γυναίκας στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας μπορεί να μην είναι απαραίτητη, διευκολύνει όμως την κάλυψη της ποσόστωσης στην περιφέρεια. Επίσης ακούγεται και το όνομα του πρώην δημάρχου Γιάννη Αμοιρίδη

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Πιερία αναμένεται ιδιαίτερα δυνατόυπολογίσιμο και ικανό τουλάχιστον να διπλασιάσει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο νομό. Ο διπλασιασμός του ποσοστού στην Πιερία σημαίνει περίπου 18%. 

Πληροφορίες του olympusmera.gr κάνουν λόγο για ποσοστό που τελικά θα ξεπερνά το 20% στο νομό και σε περιοχές όπως ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, λόγω και της καταγωγής κυρίως του Κωνσταντίνου Κουτρούπα αλλά και του Γιάννη Μαλτζάρη, να ξεπερνά άνετα το 25%. Οι καλά γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής αναφέρονται ακόμα και σε πρωτιές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κάποιες από τις κοινότητες της Δ.Ε. Δίου. 

Οι τελικές λίστες των ψηφοδελτίων αναμένεται να βρεθούν προς οριστικοποίηση στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός και αφού πρώτα γίνει η συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών και Συντονιστικών Επιτροπών. Οι εξελίξεις στις Νομαρχιακές τοποθετούνται εντός της επόμενης εβδομάδας. 

Αμέσως μετά τη συγκρότηση των Νομαρχιακών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Ευάγγελος Αργύρης αναμένεται να επισκεφθεί το σύνολο των Επιτροπών ανά την Ελλάδα για να συνεδριάσει από κοινού με τα μέλη τους, ώστε να συζητηθούν τα ονόματα των ενδιαφερομένων και να κλείσουν οι ανοικτές θέσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι αναζητούνται πρόσωπα ανά περιοχή που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η περίπτωση του εκλογικού αιφνιδιασμού απασχολεί τα στελέχη και την ηγεσία του κόμματος και για αυτό το λόγο θέλουν να είναι έτοιμοι άμεσα για τις εξελίξεις. 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Πολιτικά
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασαν τη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς ο