Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, βάση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με όλα της τα μέσα (ανθρώπινα και μηχανικά) το επερχόμενο έκτακτο φυσικό φαινόμενο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπισή του, με μοναδικό μέλημα την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος, των ιδιοκτησιών και των υποδομών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, με απόφασή της, αυξάνει το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καθώς επίσης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, που ακολουθεί:
WOGR91 LGAT 210900
ΑΜΕΣΟ
ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 21-09-2026/1200 C με ισχύ έως 23-09-2026/0600 C
Α.Α. 12/2026, Επίπεδο: πορτοκαλί
ΠΡΟΣ: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
Πορτοκαλί προειδοποίηση
Έκδοση Δευτέρα 21-09-2026 / 12:00 τοπική
Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες ώρες της Τρίτης (22-09-2026) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-09-2026) στην ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Την Τρίτη (22-09-2023)
α. Στην Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, κυρίως θαλάσσια – παράκτια) από τις πρώτες ώρες.
β. Στις Σποράδες και τη Χαλκιδική από τις πρώτες ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Στην Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια) από τις πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
Την Τετάρτη (23-09-2026)
α. Στην Θεσσαλία (ν. Μαγνησία, κυρίως θαλάσσια – παράκτια) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).
Το παρόν Έκτακτο Δελτίο θα ανανεωθεί σε 12 ώρες.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Η Προϊσταμένη βάρδιας
Ιωάννα Νικολάου
Ο Αναπλ. Δντης ΕΜΚ
Παύλος Σεναρέλης
Για τα δελτία καιρού που εκδίδονται καθημερινά αλλά και για τα έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [ www.emy.gr ] & το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [ www.civilprotection.gr ], στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. [ www.astynomia.gr ] για την προσβασιμότητα του οδικού δικτύου.
Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έχει αναρτημένο στο ακόλουθο link [ https://www.pkm.gov.gr/metra-aftoprostasias-kai-prolipsis-apo-to-tmima-politikis-prostasias-p-e-pierias/ ] τα μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης.