email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πού να μείνω στον Όλυμπο – Οι 5 καλύτερες περιοχές για διαμονή

διαφήμιση

Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές για να μείνει κανείς κοντά στον Όλυμπο το καλοκαίρι και ποιες τον χειμώνα; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί στο συγκεκριμένο άρθρο.

Οι περιοχές που απλώνονται γύρω από τον Όλυμπο τείνουν να είναι από τις πιο γοητευτικές στην Ελλάδα, που στέκονται επάξια δίπλα στον υψηλότερο ορεινό όγκο της χώρας, που φτάνει τα 2.917,727 μέτρα στην κορυφή του Μύτικα. Ο Όλυμπος γνωστός ήδη από την αρχαιότητα ως το “σπίτι” των Ολύμπιων Θεών συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί έναν σπουδαίο προορισμό και να προσελκύει επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Σαφώς και συγκεντρώνει αρκετούς λάτρεις της πεζοπορίας-ορειβασίας, όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε στην κορυφή του για να απολαύσετε το φυσικό κάλλος που το περιβάλλει. Για τους επισκέπτες που δεν θέλουν να μείνουν σε ένα καταφύγιο και να ανέβουν στην κορυφή υπάρχουν πανέμορφοι προορισμοί, είτε ορεινοί είτε παραθαλάσσιοι, έτοιμοι και φιλόξενοι για να σας προσφέρουν μια υπέροχη διαμονή.

1. Λιτόχωρο

Το Λιτόχωρο Με Θέα Τον Όλυμπο
Το Λιτόχωρο Με Θέα Τον Όλυμπο / Φωτογραφία: Wikipedia

Το Λιτόχωρο είναι η καλύτερη περιοχή για να μείνει κανείς στον Όλυμπο. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα πρώτα καταφύγια και ο Όλυμπος είναι η κύρια θέα του οικισμού. Βρίσκεται στα ανατολικά του βουνού, σε απόσταση 23 χλμ. από την Κατερίνη. Έχει υψόμετρο 293 μέτρα και αποτελεί ίσως τον πιο τουριστικό μέρος στην περιοχή.

Υπάρχουν πολλές επιλογές καταλυμάτων για κάθε στυλ και ταβέρνες. Στο Λιτόχωρο επίσης θα βρείτε το Ναυτικό Μουσείο – ναι ναι καλά διαβάσετε Ναυτικό Μουσείο στον Όλυμπο – που έχει ένα πολύ μικρό αντίτιμο.

Το Λιτόχωρο είναι η ιδανική περιοχή για να μείνετε τον χειμώνα, αν και δεν απέχει πολύ και από τις παραθαλάσσιες ακτές, και συγκεκριμένα την Πλάκα Λιτοχώρου που απέχει λιγότερο από 10 λεπτά οδικώς. 

Θα βρείτε καταλύματα και στην Πλάκα, όπως και ένα οργανωμένο κάμπινγκ σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα καλύτερα καταλύματα στο Λιτόχωρο

(€€) Robolo Boutique Hotel: Ένα υπέροχο ξενοδοχείο 3 αστέρων στο Λιτόχωρο. Είναι πέτρινο εξωτερικά και εσωτερικά, έχει ξύλινες οροφές και διακόσμηση που συνδυάζει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Σερβίρει εξαιρετικό πρωινό και διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ.

(€) Mythic Valley: Πέτρινο κατάλυμα στο Λιτόχωρο που διαθέτει δωμάτια με υπέροχη διακόσμηση, νε στοιχεία πέτρας και ξύλου και μοντέρνας επίπλωσης. Στο κατάλυμα σερβίρεται πρωινό.

(€) Olympus View Rooms Sauna & Spa: Υπέροχα δωμάτια στην κεντρική πλατεία Λιτοχώρου. Προσφέρει δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση, κέντρο ευεξίας και σερβίρει νόστιμο πρωινό.

Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στο Λιτόχωρο

2. Παλαιός Παντελεήμονας

Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας
Παλαιός Παντελεήμονας Πιερίας / Φωτογραφία: Wikipedia

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι μία ακόμα επιλογή για να μείνετε την χειμερινή περίοδο στον Όλυμπο. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που παρόλο την μεγάλη επισκεψιμότητα και τον τουρισμό έχει καταφέρει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του. 

Δεσπόζει σε υψόμετρο 440 μέτρων και κορυφαίο αξιοθέατο του δεν είναι άλλο από το ναό του Αγίου Παντελεήμονα που χτίστηκε το 1914 και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Προσφέρει μια καλή επιλογή καταλυμάτων και ξενώνων και θα βρείτε όμορφες ταβέρνες και καφέ. Απέχει κανένα μισάωρο από το Λιτόχωρο και μόλις 10 λεπτά από την παραλία του Νέου Παντελεήμονα.

Τα καλύτερα καταλύματα στον Παλαιό Παντελεήμονα

(€€€) IMON Pieria CLUB: Πέτρινο ξενοδοχείο 4 αστέρων που προσφέρει θέα στη θάλασσα. Οι εγκαταστάσεις είναι καινούργιες που έχουν διαμορφωθεί με παραδοσιακά διακόσμηση. Προσφέρεται πρωινό, έχει μια υπέροχη πέτρινη αυλή και βεράντα με θέα.

(€€) Pliades Traditional Guesthouse: Παραδοσιακό ξενοδοχείο 3 αστέρων που προσφέρει δωμάτια διακοσμημένα με παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία. Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και σερβίρει πρωινό σε μπουφέ ή a la carte.

(€) Kastania Gi: Παραδοσιακό πέτρινο συγκρότημα με δωμάτια και διαμερίσματα με ρουστίκ διακόσμηση. Τα περισσότερα διαθέτουν τζάκι ενώ όλα έχουν μπαλκόνι με θέα. Σερβίρει εξαιρετικό πρωινό.

Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στον Παλαιό Παντελεήμονα

3. Παλαιοί & Νέοι Πόροι

Οι Παλαιοί Πόροι είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που βρίσκεται νότια του Παλαιού Παντελεήμονα. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων και απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τους Νέους Πόρους.

 Το χωριό εγκαταλείφθηκε στην δεκαετία του ’70 λόγω των κατολισθήσεων και οι κάτοικοι μετακόμισαν στους Νέους Πόρους. Το 1995 το χωριό απέκτησε ηλεκτροδότηση και την πρώτη του ταβέρνα ενώ πλέον θα βρείτε και μερικά καταλύματα.

Για περισσότερες επιλογές θα πρέπει να κατευθυνθείτε στους Νέους Πόρους, τον παραθαλάσσιο οικισμό που προσελκύει πολύ κόσμο κυρίως τους θερινούς μήνες.

Τα καλύτερα καταλύματα

(€€) Luxury Rooms: πολυτελή δωμάτια σε απόσταση 400 μέτρων από την παραλία των Νέων Πόρων. Τα δωμάτια έχουν μοντέρνα διακόσμηση και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.

(€) El Greco Nei Pori: φωτεινά και περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε απόσταση 600 μέτρων από την παραλία. Τα δωμάτια έχουν εξοπλισμένη κουζίνα ενώ στις εγκαταστάσεις σερβίρεται και πρωινό.

(€) Kyveli: η επιλογή που σας προτείνω για τον χειμώνα είναι ο ξενώνας της Κυβέλης που βρίσκεται στους Παλαιούς Πόρους. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα με υπέροχα παραδοσιακά δωμάτια.

Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στους Νέους Πόρους

4. Λεπτοκαρυά

Λεπτοκαρυά
Λεπτοκαρυά

Η Λεπτοκαρυά είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στα ανατολικά του Ολύμπου. Πρόκειται για μια επιλογή που επιλέγεται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα προσελκύει αρκετούς επισκέπτες. Είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε με την οικογένεια και τα παιδιά αλλά ακόμα και με παρέα φίλων.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς συγκεντρώνοντας πολλές χιλιάδες επισκέπτες. Η περιοχή σφύζει από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και κάμπινγκ.

Τα καλύτερα καταλύματα στην Λεπτοκαρυά

(€€€) Bemyguest Comfort Pidna: ξενοδοχείο με υπέροχα μοντέρνα δωμάτια με μίνιμαλ σχεδιασμό. Όλα τα δωμάτια έχουν εξοπλισμένη κουζίνα ενώ μερικά έχουν και μπαλκόνι με θέα.

(€€) CORYLUS Luxury Rooms & Suites: πολυτελή δωμάτια και σουίτες σε απόσταση 1 χλμ. από την παραλία της Λεπτοκαρυάς. Η διακόσμηση είναι εξαιρετική, τα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα προσφέροντας μεγάλη άνεση. Σερβίρεται πρωινό και υπάρχει μπαρ.

(€) Hotel Olympos: Ένα ξενοδοχείο με απλά αλλά περιποιημένα δωμάτια. Υπάρχει εξωτερική πισίνα με ξαπλώστρες και σερβίρεται εξαιρετικό πρωινό.

Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στην Λεπτοκαρυά

5. Πλαταμώνας

Πλαταμώνας
Πλαταμώνας

Ο Πλαταμώνας είναι ένας από τους κύριους καλοκαιρινούς προορισμούς στους πρόποδες του Ολύμπου. Συνορεύει με τον Νέο Παντελεήμονα και τους Νέους Πόρους. Έχει μια μεγάλη προσφορά ξενοδοχείων και καταλυμάτων και προσελκύει μεγάλα πλήθη επισκεπτών το καλοκαίρι.

Οργανωμένες παραλίες, λιμάνι, ταβέρνες και καφέ μπαρ είναι μερικά από τα πράγματα που προσφέρει ο Πλαταμώνας για να διασκεδάσει τους επισκέπτες του.

Κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι το Βυζαντινό Κάστρο του Πλαταμώνα, το οποίο βρίσκεται χτισμένο στη θέση της οχυρωμένης πόλης. Είναι καλοδιατηρημένο και προσφέρει θέα στο Αιγαίο και θα είναι εμφανές ακόμα και από την Εθνική Οδό.

Τα καλύτερα καταλύματα στον Πλαταμώνα

(€€€) Diverso Platamon, Luxury Hotel & Spa: ξενοδοχείο 5 αστέρων με κέντρο ευεξίας σπα και πισίνα. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και προσφέρει μοντέρνους, πολυτελείς χώρους και δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα. Υπάρχει εστιατόριο για πρωινό και γεύματα και μπαρ.

(€€) Porto Marine Hotel: ένα πολυτελές ξενοδοχείο με εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Οι σουίτες διαθέτουν υδρομασάζ και τζάκι και μερικά δωμάτια έχουν θέα στη θάλασσα. Υπάρχει εστιατόριο και μπαρ και σερβίρεται καθημερινά πρωινό.

(€) Platamon Centrale: ένα μικρό ξενοδοχείο που προσφέρει όμορφα και περιποιημένα δωμάτια μόλις 200 μέτρα από την παραλία. Προσφέρει δωμάτια με μπαλκόνι και σερβίρει μπουφέ πρωινού.

Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στον Πλαταμώνα

Μαρία Καραμιχάλη

Μαρία Καραμιχάλη

Είμαι η Μαρία και όνειρο μου είναι να κάνω τον γύρο του κόσμου με ένα βαν! Επειδή ακόμα αργεί να γίνει πραγματικότητα, γράφω στους γεωγραφικούς για τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια που έχω κάνει μέχρι τώρα.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα