email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σεπτεμβρίος 2021 Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου

διαφήμιση
Συνεχίζουμε το έργο της αναβάθμισης
 του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΚΜ – ΠΕ Πιερίας

 Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ, υλοποιείται με συνεχιζόμενο έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς μετακινήσεις των οχημάτων». Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με το ανθρώπινο δυναμικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, συνεχίζει με επιβλέπουσα υπηρεσία την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων την υλοποίηση συνεχιζόμενου έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ».
 
Τις σημειακές παρεμβάσεις συντήρησης του οδοστρώματος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Πιερίας που αποτελεί ετήσια προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Θωμά Μέλιο και τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Πιερίας, Παναγιώτη Μαυρίδη, όπου κατά την αυτοψία έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.
 
“Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση τμήματος της 13ης Εθνικής Οδού Κατερίνης – Αγίου Δημητρίου – Ελασσόνας, μέσα στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, γιατί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, και ιδιαίτερα όταν το οδικό δίκτυο περνά μέσα από οικισμούς, αποτελούν προτεραιότητα και αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία, προσδίδοντας, συγχρόνως, συγκριτικά πλεονεκτήματα στην τοπική οικονομία”, συμπληρώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
1481B72D 8C50 2E9B Cab5 C3De5C0Be28AΕπίσκεψη του  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεωργίου Διδασκάλου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
 Σοφία Μαυρίδου: “Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του πολιτιστικού πλεονεκτήματος της Πιερίας, με έμφαση σε έργα υποδομής και προστασίας των αρχαιολογικών μνημείων στην περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου”.Με επίκεντρο τον πολιτισμό πραγματοποιήθηκε εχτές η γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πιερίας.Σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία και την αντιπλημμυρική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, οι στοχεύσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου στον θεμελιώδη πυλώνα του πολιτισμού, ενώ έγιναν γνωστός ο βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός των δύο φορέων.“Αποτελεί κοινό μας στόχο η ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή μας και προς τούτο επιδιώκουμε πάντα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας με τους Δήμους της Πιερίας την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και δράσεων που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά”, επισήμανε χαρακτηριστικά η κα Σοφία Μαυρίδου.
7A19Bd39 25Aa C6D0 5D94 9E833F0B7FfdΜε σύμμαχο τον καιρό, συνεχίζονται οι σωστικές ενέργειες με εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης ρεμάτων στα διοικητικά όρια της ΠΕ Πιερίας  Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η αποκατάσταση της παροχετευτικότητας των υδατορεμάτων μέσα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελεί κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας, ώστε να αποτρέψουμε μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα». «Η αποκατάσταση της παροχετευτικότητας των υδατορεμάτων μέσα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελεί κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας, ώστε να αποτρέψουμε μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα»

Σε συνεργασία με υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιούνται εργασίες αποκατάστασης της παροχετευτικότητας των υδατορεμάτων της ΠΕ Πιερίας, στο πλαίσιο σωστικών ενεργειών Πολιτικής Προστασίας.

Με επιβλέπουσα υπηρεσία την Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας και τις εμπλεκόμενες οργανικές μονάδες της (τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων), συνεχίζονται να υλοποιούνται και να ολοκληρώνονται οι σωστικές ενέργειες αποκατάστασης των υδατορεμάτων και τάφρων αποστράγγισης, για την περαιτέρω ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Πιερίας, σε θέσεις των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα στον Κορινό, στο Παλαιό Κεραμίδι, στη Νεοκαισάρεια, στην Κονταριώτισσα, στη Νέα Έφεσο, στον Κούκο και στο Βαρικό.
 
«Με κάθε δημόσιο έργο, ικανοποιούνται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και παράλληλα, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων», συμπληρώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
7551D193 3577 8543 Acab Fc2Da6061002Με συνεχιζόμενο έργο η αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης
της ΠΚΜ – ΠΕ Πιερίας
 Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ, στην χωρική ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αποτελεί κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη μετακίνηση των τροχοφόρων».
Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιείται το συνεχιζόμενο έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ».
 
Για ακόμα μία χρονιά, συνεχίζονται οι σημειακές παρεμβάσεις συντήρησης του οδοστρώματος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση μέσα στον οικισμό του Τριλόφου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ακόμα έργου χρήσιμου αλλά και ουσίας για την περιοχή, που συμβάλει στην ομαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και στην ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων, στην 2η Επαρχιακή οδό Κατερίνης – Τριλόφου – Ρυακίων από Τρίλοφο έως Ρυάκια συνολικού μήκους περίπου 1.000μ.
 
«Με το παρόν έργο, ικανοποιούνται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και παράλληλα, όπως σε κάθε δημόσιο έργο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας», συμπληρώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
7E0A69Dc 5C92 A37A Dae9 Bf9Aab3475E3
Σε τροχιά ολοκλήρωσης η μελέτη  για την οδική σύνδεση Ελατοχωρίου-Καταφυγίου Κοζάνης  με την αρωγή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
 
 Συνάντηση εργασίας, στο γραφείο της στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, είχε η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου με τον τέως Αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης κ. Ζήνωνα Σατραζέμη και τον τ. Πρόεδρο της Τ.Κ. Καταφυγίου Κοζάνης και νυν Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ιωάννη Τζέλλα με θέμα την κατασκευή της διαπεριφερειακής οδού «Ελατοχώρι-Καταφύγι».

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας δασικής οδού, έναν οδικό άξονα υψίστης χρησιμότητας που θα ολοκληρώνει την σύνδεση όλων των οικισμών των Πιερίων και παράλληλα θα ενώνει την Κεντρική με τη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο και διαχρονικό αίτημα των Τοπικών Αρχών, το οποίο έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών οδικής ασφάλειας. Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην ευκολότερη και οικονομικότερη μεταφορά προσώπων και αγαθών και στην προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών.

Ήδη είχαν προηγηθεί κατά το παρελθόν  συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα έλλειψη άρτιας μελέτης περιβαλλοντικών όρων αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την κατασκευή του έργου.

Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Μανώλη Στεργίου αποφάσισε για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων της μελέτης και την επικαιροποίησή της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Γρηγόριο Τσιούμαρη και τον Δήμαρχο Βελβεντού κ. Μανώλη Στεργίου και συμφώνησαν να γίνει μία ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Κατερίνη, με σκοπό των συντονισμό των περεταίρω ενεργειών.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη οι κ.κ. Σατραζέμης και Τζέλλας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην κα Μαυρίδου για το αμείωτο ενδιαφέρον και την όλη στήριξή  στην  προσπάθεια κατασκευής του οδικού αυτού άξονα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

«Με την αρμονική  συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπαίνει στην τελική φάση ολοκλήρωσης η μελέτη για ένα έργο με αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας μεταξύ των ορεινών όγκων και στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Η νέα οδική αρτηρία αναμένεται να δημιουργήσει   νέα δεδομένα αλληλεπίδρασης και να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική Πιερίας-Κοζάνης-Ημαθίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.
4153675F E23C 3F18 24A0 69Bbbe131D39 Πάντα σε πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη, η ανάδειξη και η ποιοτικά διαφοροποιημένη παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα στην Πιερία
 Σοφία Μαυρίδου: «Στόχος μας είναι η Πιερία να αποτελεί εξωστρεφή και διακριτό τόπο βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα».
 
Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν ο  πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και ένας από τους κύριους διαμορφωτές των θέσεών της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και ανάπτυξης της υπαίθρου, Αλέξανδρος Κοντός, ο Διονύσιος Φόλιος, ο Δημήτριος Μανώσης και ο Δημήτριος Ντούρος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, με την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και όλων των συγκριτικών και απόλυτων πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας.

 Τα προϊόντα της Πιερικής Γης, αποτελούν μια δυναμική κοιτίδα παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων καθώς διαθέτει ένα άριστο αναπτυξιακό υπόβαθρο λόγω της θέσης της και ένα δυναμικό τοπικό αγροτικό καλάθι με παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα.

Παρόλο που ζούμε σε μια έντονη πίεση λόγω των κοινωνικών, οικονομικών αλλαγών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που υποχρεούμαστε να εφαρμόσουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρωτογενής τομέας για την Πιερία, συνεχίζει να αποτελεί το στυλοβάτη της σημερινής της τοπικής οικονομίας.
2Fbe8Bbb 053E 7F40 6767 Bf6638E7C462
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος
«Ημέρα εθνικής μνήμης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που το 1922 έχασαν τη ζωή τους από τους Τούρκους ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και την πατρίδα τους και να έρθουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Η ιστορική μνήμη διατηρείται άσβεστη στο πέρασμα των χρόνων, όπως και η γνώση, το δίδαγμα επιβίωσης και αναγέννησης που μας δίδαξαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. 
Κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα και να διακριθούν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και τον πλούσιο πνευματικό πολιτισμό τους.
Ενωμένοι στις σημερινές προκλήσεις, διδασκόμαστε από τα δεινά του παρελθόντος και  δηλώνουμε ότι οι πατρίδες αυτές δεν ξεχνιούνται.
Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ιστορική Μνήμη, απαραίτητη προϋπόθεση και πυξίδα, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, για την ανάπτυξη και την πρόοδο.»
134A0974 D8C9 26A7 Ff8C F2B94A476F98
Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου στον Αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Γεώργιο Νταντάμη 
 
Με αφορμή ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε πρόσφατη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Γεωργίου Νταντάμη, σχετικά με το ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την οποία εκπροσωπώ, είναι αρνητική στην έγκριση για την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στην Κατερίνη θέλω να επισημάνω ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι αναληθείς και ανυπόστατοι.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα στο σημαντικό αυτό θέμα,  γνωρίζουμε στους πολίτες της Πιερίας ότι όχι μόνο δεν ήμασταν και δεν είμαστε αρνητικοί, αλλά, απεναντίας είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του συγκεκριμένου έργου υψίστης χρησιμότητας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα ενέργειές μας.
Οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας συνέδραμαν θετικά από την πρώτη στιγμή προς την πληρέστερη εκτέλεση του έργου,  με παρατηρήσεις και βελτιώσεις ως προς τη μελέτη, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς επεσήμαναν, και μάλιστα συμφωνημένες με το Δήμο. Οι βελτιωτικές προτάσεις μας έτσι και εγκρίθηκαν και από την έδρα της Π.Κ.Μ. (ΑΔΑ 6ΔΨΔ7ΛΛ-Η06) και είναι ήδη έτοιμες από την πλευρά μας για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Κατερίνης.
 Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύονται αδιάσειστα και έμπρακτα από την Π.Ε. Πιερίας και τα θέτουμε  στην κρίση όλων για την αποκατάσταση της αλήθειας και του περί δικαίου αισθήματος, χωρίς να μας αφορούν τα κίνητρα από τα οποία προέρχονται τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα.
 
Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και θεμιτή, η αναλήθεια όμως όχι.
C58E5C8B 1503 A6E7 F641 Bcac66Fc3F23
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  Σοφίας Μαυρίδου για τη νέα σχολική χρονιά 
 Αγαπητοί μαθητές, Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, Ήχησε και πάλι στις σχολικές μονάδες το πρώτο κουδούνι, σηματοδοτώντας την επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας σχολικής χρονιάς, μετά από δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.Μια νέα σχολική χρονιά, προσαρμοσμένη στις νέες υγειονομικές συνθήκες και γεμάτη  όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.

Αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και με ευτυχία.

Ακράδαντη πεποίθηση όλων μας που υπηρετούμε στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι ότι η Παιδεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, το θεμέλιο και την ελπίδα της ελληνικής κοινωνίας διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ήθος και αξίες.

Η συνεργασία μας με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πιερίας είναι δεδομένη. Κοινός μας στόχος η διαρκής βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας που δίνουν τη μάχη της γνώσης και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Θέλω να τονίσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των σχολείων μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης αλλά και για την επίτευξη των σκοπών της παιδείας, στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου και σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.Μέλημα του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα  και δικό μου είναι η απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία των σχολείων της Πιερίας.Εύχομαι ʺΚαλή και παραγωγική σχολική χρονιάʺ και  ʺΚαλή Πρόοδοʺ σε όλους τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα καταβάλλοντας όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πραγματοποιηθούν στη φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου
133B9D1F Dab1 8419 15A3 B0D2A247B464
C681C564 2784 45Ca 4257 B4770884125E
Σε προτεραιότητα πάντα η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών 
Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στηρίζουμε το έργο των Δήμων της Πιερίας, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις μέσω των οποίων υλοποιούνται έργα οδόστρωσης για την ασφάλεια των πολιτών και την απρόσκοπτη μετακίνηση αγαθών».
 
Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Κ.Μ. – Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση Αγροτικών Οδών Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας» με κύριο στόχο τη βελτίωση της εσωτερικής αγροτικής οδοποιίας με στοχευμένες σημειακές παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης.
 
«Με πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, δίνοντας έμφαση σε παρεμβάσεις  που αφορούν στην προστασία και αναβάθμιση των αγροτικών μη αστικών δρόμων του Δήμου Κατερίνης, με την αγαστή συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, συνεχίζεται και φέτος το έργο της συντήρησης και βελτίωσης των αγροτικών δρόμων», τονίζει με έμφαση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
 
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας»,  το οποίο  αφορά στην εκτέλεση των εργασιών κατηγορίας Οδοποιίας και συγκεκριμένα:
 Στη θέση Γηροκομείου, εργασίες διεύρυνσης της ασφαλτικής στρώσης στο υφιστάμενο πλάτος της οδού, νέα ασφαλτική στρώση και διαγράμμιση.Στη θέση Άγιος Γεώργιος Κορινού, εργασίες αφαίρεσης φυτικής γης και εξυγίανση σε τοπικά σημεία της οδού, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας  κατασκευή ασφαλτικής στρώσης, καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.Στη θέση Φ100, εργασίες αποξήλωσης κατεστραμμένης ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, κατασκευή στρώσης οδοστρωσίας και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης.Στη θέση Μοσχέϊκα, εργασίες αποξήλωσης κατεστραμμένου οδοστρώματος, εξυγίανση σε τοπικά σημεία της οδού, κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας καθώς και ασφαλτική στρώση. 
«Ως περιφερειακή αρχή, στηρίζουμε την αγροτική ανάπτυξη της Πιερίας, με τη βελτίωση των υποδομών της αγροτικής οδοποιΐας, συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των τοπικών επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων του πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανταγωνισμού των παραγόμενων προϊόντων», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
1C72A729 15E0 283E Fa8E B11A853C6890
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ποδηλατικός τουρισμός στον Όλυμπο ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας 
 Υπογράφηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η σύμβαση για τη διοργάνωση της δράσης «INTERNATIONAL TRAIL BUILDING WEEK – Mt OLYMPUS».

Μια ακόμη στοχευμένη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και πολιτισμού, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων ποδηλασίας και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 18-25 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Ολύμπου που έχει στοχοθετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου ο Όλυμπος να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν, το «brand name»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια διεθνή εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών, όπου ποδηλάτες απ’ όλη την Ευρώπη έρχονται στην Ελλάδα και παρέχουν εθελοντική εργασία συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Μέσω της επίσκεψης εθελοντών από Ευρωπαϊκές χώρες, το «Trail Building Week» θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για την  Πιερία να προβληθεί στο ποδηλατικό κοινό της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη του εναλλακτικού-θεματικού  τουρισμού στον Όλυμπο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε αυτό στοχεύουμε συνεχώς. Μέσω της προώθησης του ορεινού ποδηλατικού τουρισμού, αυτή τη φορά,  αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, συνθέτοντας μια δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας. Παράλληλα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας.Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί έναν από τους μαγνήτες έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Θέλουμε έναν Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνσή τους. Είναι πλέον, πλήρως κατανοητό η πολλαπλότητα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Όλυμπος για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων»,

Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο για την αγαστή συνεργασία  με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα