email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου με Πρόεδρο ΤΚ Καταφυγίου και Καταφυγιώτικα Σωματεία.

διαφήμιση

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου δέχθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση, χθες, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου κ. Ιωάννη Τζέλλα καθώς και αντιπροσωπεία μελών των ΔΣ Καταφυγιώτικων Σωματείων, στο γραφείο της στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Παρέστησαν εκπρόσωποι της ΜΕΚ, του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου, των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Καταφυγίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καταφυγίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καταφυγίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Καταφυγίου πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Ζώης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων, με τελικό στόχο την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων, συμπεριλαμβανομένου του Καταφυγίου. Ειδικότερα εξετάσθηκε το φλέγον και ζωτικής σημασίας θέμα της ασφαλούς οδικής διασύνδεσης μεταξύ των Κοινοτήτων στα Πιέρια όρη, καθώς και εκείνης μεταξύ Ελατοχωρίου-Καταφυγίου. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έχει ορισθεί ρητά από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα  ως αρμόδια για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Πιερίων  την οποία ένθερμα υποστηρίζει με ενέργειές της από το 2017, σύμφωνα με τις προηγηθείσες συναντήσεις της με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κ. Π. Πλακεντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κ. Καλαϊτζίδη. Επειδή η ανάπτυξη των Πιερίων αποτελεί μείζον ζήτημα για τις Κοινότητες των Πιερίων, υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα υπογεγραμμένο από εννέα (9) Κοινότητες της Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης, καθώς επίσης και υπόμνημα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καταφυγίου κ. Ι. Τζέλλα το οποίο συνυπέγραψαν τα Καταφυγιώτικα Σωματεία: ΜΕΚ, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καταφυγίου, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Καταφυγίου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Καταφυγίου και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Καταφυγιωτών.

Η κα Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την βούληση της να συνεργασθεί με όλους τους θεσμικούς παράγοντες για τον ανωτέρω σκοπό, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα συναντίληψης και φιλίας.

Ο Πρόεδρος ΤΚ Καταφυγίου Ιωάννης Τζέλλας

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα