email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Φ.Μπαραλιάκος: Διόρθωση των τεχνικών δυσκολιών και παράταση στην υποβολή για το επίδομα θέρμανσης

διαφήμιση

Διόρθωση των τεχνικών δυσκολιών

Ζητά με επιστολή του στον Υπ.Οικονομικών ο Φ.Μπαραλιάκος


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος γνωστοποίησε την παρουσία τεχνικών προβλημάτων σε σχέση με την υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2020 – 2021.


Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος στο κείμενό του δηλώνει πως εμφανίσθηκαν τεχνικές δυσκολίες σε αρκετούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης σχετιζόμενες με τους ταχυδρομικούς κώδικες στις αιτήσεις τους. Αυτό συνέβη διότι η ψηφιακή εφαρμογή mythermansi της ΑΑΔΕ αντλεί τα δεδομένα του εκάστου δικαιούχου και της περιοχής, που διαμένει, από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά την αλλαγή, όμως, των ταχυδρομικών κωδίκων και την εισαγωγή καινούργιων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η εφαρμογή mythermansi εξακολουθεί να αντλεί στοιχεία και δεδομένα που περιέχουν τους παλαιούς ταχυδρομικούς κώδικες.


Κατά συνέπεια πολλοί δικαιούχοι απεντάσσονται από το δικαίωμα υποβολής της αίτησής τους. Μέσα σε αυτούς ανήκουν και πολλοί συμπολίτες μας της Βόρειας Πιερίας, οι οποίοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για κατανάλωση καυσόξυλων. Ως εκ τούτου ο βουλευτής Πιερίας αιτείται την άμεση διόρθωση των τεχνικών αδυναμιών ώστε να αποφευχθούν πιθανοί αποκλεισμοί από αυτήν την κοινωνική παροχή σε μια περίοδο ιδιαίτερης οικονομικής δυσχέρειας αλλά και επιβεβλημένης παραμονής στις οικίες λόγω πανδημίας.


Δεδομένης, μάλιστα, της προθεσμίας λήξης υποβολής των αιτήσεων που είναι η 11η του τρέχοντος μηνός, ο κ. Μπαραλιάκος ζητά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο χορήγησης παράτασης στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα