Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου με FIFA/UEFA
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου με επιτελείς των FIFA/UEFA, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η συζήτηση, όπου παρέστησαν για πρώτη φορά από κοινού ο Ιβάν Σαββίδης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο.

Κατά την αποχώρησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παραδέχθηκε ότι: «Ηταν ένα τετράωρο έντασης. Είχαμε ντέρμπι» και πρόσθεσε: «Οι Ελληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με αυτή τη συνάντηση μπήκε μία σειρά. Η δουλειά δεν σταματά. Εγινε μια καλή αρχή και ελπίζω να συνεχιστεί».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ένταση και ανέβηκαν οι τόνοι. Αυτό το οποίο προκύπτει είναι πως οι μεγάλοι… συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2020 και όχι τον Οκτώβριο, όπως επρόκειτο να συμβεί και τούτο για να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα πιο ομαλά. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι θα παραμείνει το μοντέλο του ξένου αρχιδιαιτητή, ο οποίος θα αλλάξει, κατά πάσα πιθανότητα μετά το τέλος της θητείας του Βίτορ Μέλο Περέιρα.

«Καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα»
Είναι ενδεικτικά του κλίματος όσα δήλωσε ο εντεταλμένος της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα σχολίασε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού που, έκανε πράξη αυτό που ζήτησαν η FIFA/UEFA και έφερε και τους τέσσερις παράγοντες μαζί για συνάντηση στην Αθήνα. Η σημερινή συνάντηση πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα γιατί μίλησαν οι παράγοντες μεταξύ τους. Δεν έχουμε τη νοοτροπία σας. Στη χώρα μας αν διαφωνούσαμε έτσι και προσβάλαμε ο ένας τον άλλον, θα κρατούσε για χρόνια. Εδώ είναι διαφορετικά. Δεν θα μείνουμε εδώ για πάντα. Ουσιαστικά από τη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούνιο του 2020, πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Θα πρέπει να μειώσουμε τις διαμαρτυρίες. Επίσης θα συνεχιστούν οι συνομιλίες και ο διάλογος. Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη συνδρομή της FIFA, της UEFA και του Υφυπουργού».

Σαββίδης, Μαρινάκης, Αλαφούζος και Μελισσανίδης έφυγαν από τη «Μεγάλη Βρετανία» δίχως να κάνουν δηλώσεις…
Στο τραπέζι των συζητήσεων κάθησαν, εκ μέρους του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος όπως επίσης και οι: Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης στην Ελλάδα), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).