email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

100 χρόνια Προσκοπισμού στην Πιερία

διαφήμιση

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» η κοπή της βασιλόπιτας των Προσκόπων της Κατερίνης, αλλά και η εναρκτήρια εκδήλωση του εορτασμού των 100 χρόνων (1924-2024) του Προσκοπισμού στην Πιερία. Εκατοντάδες φίλοι, γονείς, νέοι και Παλαιοί Πρόσκοποι αλλά και Οδηγοί έδωσαν το παρόν και αφού πήραν και φόρεσαν το επετειακό μαντήλι με τον κρίκο, απόλαυσαν 2 ώρες γεμάτες Προσκοπική δράση και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

417362947 10229170550426589 7142691786226304906 N 002

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Προσευχή, την είσοδο της Σημαίας, τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια ο Αρχηγός του Συστήματος Νίκος Τουρναβίτης παρουσίασε μαζί με τα ενήλικα στελέχη και τα παιδιά τις δράσεις της Αγέλης Λυκοπούλων, της Ομάδας  Προσκόπων και της Κοινότητας Ανιχνευτών τη χρονιά που μας πέρασε.

%Ce%A4%Ce%B5%Cf%81%Ce%B6%Ce%Af%Ce%B4%Ce%B7%Cf%82 002

Ακολούθησε η ομιλία του Δρ. Ιωάννη Τερζίδη, Χειρουργού Ορθοπεδικού και μέλους της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Πιερίας με θέμα «Ο Προσκοπισμός στην Πιερία όπως τον βίωσα στα μαθητικά μου χρόνια μέσα από μια ιστορική αναδρομή». Ο κεντρικός ομιλητής παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τον Πιερικό Προσκοπισμό μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, μίλησε για τις αξίες, τα ιδανικά ( Έσο Έτοιμος και Αιέν Αριστεύειν), τις αρχές και τα οφέλη του Προσκοπισμού στην κοινωνία και στον άνθρωπο και ανέδειξε τον εθελοντισμό, την οικολογία και  τις αληθινές φιλίες που αποκομίζουν όσοι και όσες ζουν την Προσκοπική ζωή.

Στην συνέχεια το μέλος του Δ.Σ.  του Σ.Ε.Π  Γιώργος Λιόντας έκανε μια αναφορά στις 5 εικοσαετίες του Προσκοπισμού στην Πιερία μέσα από ιστορικές φωτογραφίες και ανέκδοτα κείμενα και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το σβήσιμο των κεριών της επετειακής τούρτας, το τραγούδι των 100 χρόνων και την κοπή της Βασιλόπιτας.

421145444 10229170461984378 2146766737108880 N 002

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος  π. Νικόλαος Ρουσάκης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κα. Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα, ο Περιφερειακός σύμβουλος & Τομεάρχης Επιστημονικών φορέων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο εκπρόσωπος της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας Υπίλαρχος Γιώργος Καπρέλης ο οποίος είναι και παλαιός πρόσκοπος, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ναούμ Ευαγγελόπουλος, η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Χρύσα Ράπτη και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Κώστας Καρυώτης ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μας τίμησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Μανασής, ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Καναρόπουλος, ο Έφορος Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ναθαναήλ, η γραμματέας της Κ.Ε.Π.Π.Ε  κα. Όλγα Βρετοπούλου, οι κάτοχοι του μεταλλίου Αργυρού Φοίνικα κ.κ. Τριαντάφυλλος Μεταξάς και Γιάννης Καπετάνογλου, οι αδελφοί Πρόσκοποι από το 3ο Σύστημα Βέροιας και το 1ο Ελευσίνας και οι Παλαιοί Πρόσκοποι από τις Ενώσεις 8ου Τούμπας, 3ου Α/Π Νέας Ιωνίας Βόλου, Καβάλας, Βέροιας, Λάρισας, Κοζάνης και Λευκού Πύργου.

Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους κ. Ηλία Χρυσικό και κα. Εύη Μιχολού για την παρουσία τους καθώς και όλους και όλες εσάς που μας τιμήσατε και μας συγκινήσατε με την παρουσία σας.

Ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας για τα 100 χρόνια του Προσκοπισμού στην Πιερία, τον Εορτασμό της Ημέρας Σκέψεως, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

«Μια φορά Πρόσκοπος… πάντα Πρόσκοπος».

Χρόνια μας πολλά!

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα