Κλαρίνα, χοροί και τραγούδια στα εκατοντάχρονα λειτουργίας τού Συλλόγου Λιβαδιωτών. (+ 105 ΦΩΤΟ)

Με ομιλίες, ποιήματα, βραβεύσεις, κλαρίνα, χορούς, τραγούδια αλλά και παραδοσιακά εδέσματα γιόρτασε τα εκατό χρόνια λειτουργίας του (1918-2018) ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης. Η εκδήλωση έγινε στο
πλαίσιο των «Αικατερινείων 2018», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο τού Δ.Κατερίνης.

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *
Η εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε και σχετικό «Λεύκωμα» από τα εκατό χρόνια λειτουργίας τού Συλλόγου, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού τού Δήμου, υπό την αιγίδα τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ιδιαίτερη αναφορά για τη συμβολή τού Λιβαδιώτικου στοιχείου στην Πιερία, αλλά και στη γενέτειρα, πραγματοποίησε ο φιλόλογος και συγγραφέας Γιώργος Ράπτης.

Διαβάστηκαν επίσης και ποιήματα. Αρχικά, διαβάστηκε ποίημα που έγραψε, από τις φυλακές, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, για τον Γεωργάκη Ολύμπιο, το οποίο απήγγειλε ο Δημήτρης Κωτίκας. Ένα άλλο ποίημα, επίκαιρο μάλιστα, που έγραψε ο Αριστοτέλης Πασχάλης, διαβάστηκε από τη Σοφία Πιτσιάνη.

Ένα ακόμη ποίημα διαβάστηκε από τη δημιουργό του, την ποιήτρια Μαίρη Χαρίση, για την αξία τού χωριού και την ομορφιά του, ένα άλλο ποίημα, δικό του ποίημα, διάβασε ο Γιώργος Ράπτης για τον Γεωργάκη Ολύμπιο, ενώ οι απαγγελίες ποιημάτων ολοκληρώθηκαν όταν ο κ. Ράπτης κάλεσε μια φίλη των Λιβαδιωτών, την Ελένη Ζαχομητροπούλου, για να διαβάσει ένα δικό της ποίημα για τον Γεωργάκη Ολύμπιο.

Επιπλέον, ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία, το συγκρότημα με Λιβαδιώτικα κλαρίνα έπαιξε δημοτικούς σκοπούς, αποδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε συμπολίτες που συνέβαλαν στη προβολή των έργων του Συλλόγου ενώ έγινε και μια μικρή δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου Ολύμπου Γεώργιος Γκατζούνης, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης και Αθανάσιος Λιακόπουλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών τού Επιμελητηρίου Πιερίας Βίνα Φλογέρα, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων ΔΙ/ΔΕ Πιερίας Μυράντα Παππά, νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Χαρίλαος Κωτίκας, ο τ. Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης Δημήτριος Δημηνάς κ.ά. 

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή