Δωρεάν μαστογραφίες στο Αιγίνιο, Κυριακή 18/11 και Δευτέρα 19/11, από 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ.

Κινητή Μονάδα Μαστογράφου βρίσκεται από το πρωί τής Κυριακής, 18 Νοεμβρίου 2018, στην κεντρική πλατεία Αιγινίου….
Αυτή η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται έως τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής και ήδη δέχεται γυναίκες που, δωρεάν, κάνουν τη σχετική εξέταση μαστού.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, από τις 9.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο.

Η εξέταση, που είναι ολιγόλεπτη, ανώδυνη και έχει χαμηλή ακτινοβολία, γίνεται από σύγχρονο μηχάνημα και με την παρουσία τριών αξιόλογων και ειδικευμένων γυναικών υπαλλήλων. Στόχος, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου τού μαστού για γυναίκες από 40 έως 70 ετών.

Ωστόσο, για να υπάρξει δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες γυναίκες να κάνουν την εν λόγω εξέταση, θα πρέπει να μην έχουν κάνει μαστογραφία τούς τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού με βιοψία, καθώς επίσης και να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν και 5 ημέρες μετά).

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Λαγδάρης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ.Κ, Γιώργος Καλύβας, καλούν τις γυναίκες τής περιοχής να προσέλθουν στην κεντρική πλατεία Αιγινίου, να ενημερωθούν αλλά και να προβούν δωρεάν σε μαστογραφία, σήμερα και αύριο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου ήρθε στο Αιγίνιο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ευάγγελου Λαγδάρη και με τη συμβολή του κ. Γ.Καλύβα. Η Μονάδα αυτή έχει έρθει από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας και έχει μεταφερθεί στο Αιγίνιο από δύο υπαλλήλους (οδηγούς) τού Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή