Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αυτή είναι η καινούρια δαπάνη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να καθαριστούν από ιδιότης τα φρεάτια.

Μέχρι τώρα οι υπάλληλοι του Δήμου αναλάμβαναν αυτήν την εργασία, αλλά φέτος για πρώτη φορά θα πάρει την ευθύνη του καθαρισμού των φρεατίων ένας ιδιότης.

Ο λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι η έλλειψη προσωπικού εφόσον πρέπει να πάρουν άδεια πολλοί υπάλληλοι του Δήμου.

Βέβαια ο νόμος τους επιτρέπει να πάρουν την άδεια τους ακόμη και μέχρι τον 3ο μήνα της επόμενης χρονιάς, δηλαδή μέχρι και τον Μάρτιο 2020, κάτι που δεν επιθυμεί να κάνει η καινούρια διοίκηση.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού από τον ιδιώτη, αυτήν παραμένει να αποδειχθεί, εφόσον οι πλημμύρες ίσως να οφείλονται από την κατασκευή των υποδομών που δεν σχεδιάστηκαν για να δέχονται μεγάλη ροή νερού !

Ας πληρώσουμε φέτος , λοιπόν, και ας ελπίσουμε ότι σε περίπτωση καταιγίδας θα αποφύγουμε τις πλημμύρες …

Η συνεδρίαση συνέχισε με διάφορα θέματα όπως Πχ, την καταστροφή υλικών περασμένης τεχνολογίας. Τα υπονοούμενα δεν έλειψαν και πάλι ! Δυστυχώς χειροπιαστές αποδείξεις δεν είδαμε ακόμη, αλλά ούτε μας ανακοινώθηκε κάποια καταγγελία στην αστυνομία για κλοπή ! Η αλήθεια είναι ότι αν λείπει κάποιο υλικό θα μπορούσε να έχει κάνει φτερό πριν τις εκλογές αλλά και αφού ανέλαβε η καινούρια διοίκηση … Βέβαια, όπως μας τόνισε ένας Δημοτικός Σύμβουλος έγινε απόσυρση του υλικού αυτού διότι δεν είναι πλέον συμβατό με την καινούρια τεχνολογία ( με λίγα λόγια : για ποιο λόγο να τα πάρει κανείς εφόσον είναι άχρηστο; )

Το Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την απόφαση μείωσης των αποζημιώσεων των Δημοτικών Συμβούλων εκτός έδρας ( πάνω από 10 χλμ ) από 42,75 € σε 35 € !

Ο καλός νοικοκύρης γνωρίζει ότι όσο μικρή και να είναι η οικονομία, αυτή έχει μεγάλη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα…

Ιζαμπέλ Δέδε