email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Με εθελοντική δράση, απομάκρυνση 1,5 τόνου απορριμμάτων στις Αλυκές Κίτρους (Φώτο)

διαφήμιση

Με την παρουσία του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, που ήταν και ο διοργανωτής, του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με την παρουσία του Δημάρχου Ανέστη Μανώλα, της Βουλευτού Ελισάβετ Σκούφα, της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, του Λιμεναρχείου Κατερίνης, περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού της παραλίας Αλυκής Κίτρους ενόψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5/6/2021).
Αποτέλεσμα αυτής της κινητοποίησης ήταν να περισυλλεχθούν πάρα πολλές μεγάλες σακούλες με διάφορα μικρά, μεγάλα και ογκώδη απορρίμματα, όπως πλαστικά βαρέλια, χαρτιά, πλαστικές συσκευασίες, υπολείμματα διχτυών, μπουκάλια, σίδερα κλπ.
Αν και η παραλία Αλυκής Κίτρους βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού, εντούτοις μπορεί κάποιος να βρει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που αλόγιστα πετιούνται εκεί είτε από μυδοτρόφους, είτε από επισκέπτες, είτε από άλλους.


Από τη δράση αυτή που οργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, επικρίθηκε η απουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, όπως επίσης και η απουσία των τοπικών Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Γερμανός φιλέλληνας και οικολόγος Freddy Schmitt, ο οποίος συμμετείχε στην κίνηση καθαρισμού των Αλυκών Κίτρους.
Επίσης, σύμφωνα με άλλη ανάρτηση που έγινε στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, από τις Αλυκές Κίτρους απομακρύνθηκαν υλικά βάρους 1,5 τόνου.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα