email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ζαπορίζια

διαφήμιση

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ζαπορίζια

Οι Ουκρανοί παραδέχονται πως μετά τις μάχες τα ξημερώματα, οι Ρώσοι κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια. Εκρήξεις στο Κίεβο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατέλαβαν μετά από σκληρή μάχη τα ξημερώματα της Παρασκευής το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης και ένατο μεγαλύτερο στον κόσμο.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιστη της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Εκρήξεις στο Κίεβο
Συνεχίζεται με σποραδικά πυρά και η επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα και αφού ήχησαν οι σειρήνες της πόλης, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στην περιοχή χωρίς να διευκρινίζεται με ποιον τρόπο και τι χτυπήθηκε.

Μεταφέρονται στο υπόγειο του νοσοκομείου παιδιά στο Κίεβο
Καθώς η ρωσική επίθεση στο Κίεβο κλιμακώνεται κάποιοι από τους ευάλωτους κατοίκους του δεν μπορούν να φύγουν.

Πρόκειται για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική της πρωτεύουσας, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί παρά τους βομβαρδισμούς. Τα παιδιά που είναι βαριά μεταφέρθηκαν στο υπόγειο της κλινικής, σε περίπτωση που οι βομβαρδισμοί ξεκινήσουν ξανά, σύμφωνα με το CNN.

Μια από τις ασθενείς είναι και 3 μηνών Μιλένα με όγκο στον εγκέφαλο. Η μητέρα της, η Σόνια, όπως δήλωσε στο CNN κοιμάται εδώ και 7 μέρες στο πάτωμα δίπλα της καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα