email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Επίσκεψη του πρώην υπουργού αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία (Φώτο)

διαφήμιση

Επίσκεψη του πρώην υπουργού αγροτικής ανάπτυξης

Την Πέμπτη 06 Απριλίου 2022 επισκέφτηκε την Πιερία ο τομεάρχης αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ.Αραχωβίτης Σταύρος, ολοκληρώνοντας τις προσυνεδριακές δραστηριότητες του κόμματος στην Πιερία.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού, συναντήθηκε και συνομίλησε στο Αιγίνιο με καλλιεργητές ρυζιού και σιτηρών και εκπροσώπους του αγροτικού συλλόγου, ενώ στο Μακρύγιαλο συναντήθηκε με εκπροσώπους των Μυδοκαλλιεργητών και εκπροσώπους των αλιέων.

Επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Ζωοτροφών Κατερίνης “ΒΙΟΖΩΚΑΤ” και του Καπνικού Σταθμού και έγινε συγκέντρωση στην Κονταριώτισσα ώστε να συζητήσει με Καπνοπαραγωγούς, Φρουτοπαραγωγούς, Καστανοπαραγωγούς, Μελισσοκόμους, Κτηνοτρόφους, Οινοπαραγωγούς και Τσιπουροπαραγωγούς της περιοχής.

Στην επίσκεψη του Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής ερωτήθηκε από εμάς και ο κύριος Γκούνας Αθανάσιος, Λέκτορας Καθηγητής Εφαρμογών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και Σύμβουλου Ανάπτυξης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο οποίος ήταν παρών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο κύριος Γκούνας μας απάντησε ότι: «η επίσκεψη του τομεάρχη και η δια ζώσης επαφή του με τους καλλιεργητές του νομού μας, ανέδειξαν όλα τα προβλήματα της περιοχής μας τα οποία είναι δίκαιες και καίριες απαιτήσεις για τον αγροτικό τομέα.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους αγρότες και τον αγροτικό τομέα εάν θέλουμε να επιβιώσει ο συγκεκριμένος κλάδος ο οποίος και συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Tο μέγιστο πρόβλημα που προκύπτει εδώ και αρκετά χρόνια είναι η μη ορθή διαχείριση ύδρευσης και άρδευσης του υδροφόρου ορίζοντα του νομού Πιερίας που σίγουρα αυτό αναδεικνύεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Mε ένα σωστό προγραμματισμό και την δημιουργία μικρών φραγμάτων ανά 6-7 χωριά θα μπορούσε να υπάρξει σωστή διαχείριση του νερού για την άρδευση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Aν θέλουμε να υφίσταται Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να δοθούν ορθά χρηματοδοτικά εργαλεία στα προγράμματα σχεδίων βελτίωσης αλλά ιδιαιτέρως των νέων αγροτών ώστε να αυξηθεί η αγροτική παραγωγική δύναμη.

Aυτό που λείπει τόσο από τον νομό μας όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα είναι οι στοχευμένες γεωλογικές και γεωπονικές μελέτες για την συμβουλή τους στον αγροτικό κόσμο για την παραγωγή ποιον και γιατί συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, απαιτείται η άμεση δημιουργία βιοτεχνιών τυποποίησης αλλά και ψυκτικών θαλάμων, των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων της περιοχής ώστε να μην χάνεται η μεγάλη υπεραξία τους και να την εκμεταλλεύονται άγνωστοι για την περιοχή παράγοντες.

Θα ήταν ιδεατό και η ανασύσταση αγροτικής τράπεζας η οποία πραγματικά θα έλυνε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος πανελληνίως».

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Πολιτικά
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασαν τη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς ο