email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κλείνει τα σύνορα η Γερμανία – Σόλτς: «Δεν μπορεί να έρχεται στη χώρα όποιος θέλει»

διαφήμιση

Αναστάτωση και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλει εσωτερικούς ελέγχους στα χερσαία σύνορά της κλειδωνίζοντας ΕΕ και Σένγκεν.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μηνός αρχίζουν οι αυξημένοι έλεγχοι στα σύνορα με όλες τις όμορες χώρες της Γερμανίας και όχι μόνο με αυτές που ίσχυαν ήδη, στο πλαίσιο επιβολής νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της ισλαμιστικής τρομοκρατίας .

Μάλιστα, εκτός από το κλείσιμο των συνόρων, θα εφαρμοστούν εντατικοί έλεγχοι, που πρόκειται διαρκέσουν αρχικά για έξι μήνες, απόφαση που ενδέχεται να επανεξεταστεί. Παράλληλα θα δημιουργηθούν κέντρα κράτησης στα γερμανικά σύνορα.

H αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πρακτική της ενισχύει τις εξτρεμιστικές δυνάμεις. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς από την πλευρά του απάντησε σε υψηλούς τόνους.

«Είμαστε μια χώρα η οποία παρέχει προστασία σε όσους πρέπει να τρέξουν για να σωθούν. Αυτό είναι γραμμένο στο Σύνταγμά μας και δεν τίθεται υπό συζήτηση. Ο κοσμοπολιτισμός λοιπόν είναι απαραίτητος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει. Πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος έρχεται στη Γερμανία. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της μετανάστευσης και τον επαναπατρισμό όσων δεν μπορούν να μείνουν», συνέχισε ο καγκελάριος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο με συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό η οποία να γνωρίζει οικονομική ανάπτυξη».

– Όρμπαν: «Γερμανία καλώς ήρθες στο κλαμπ!»

«Καλώς ήρθατε στο κλαμπ», έγραψε στο Twitter ο Βίκτορ Όρμπαν προς τον Σολτς.

πηγή: https://focusfm.gr/

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα