email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 ένοικοι ξενοδοχείου

διαφήμιση

Στιγμές αγωνίας έζησαν 14 άνθρωποι την ώρα που απολάμβαναν στιγμές χαλάρωσης σε νεόκτιστο ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, καθώς χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης σε λιπόθυμη σχεδόν κατάσταση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Μάλιστα, ένας από τους 14 νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή.

Το χρονικό

Περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής ένοικοι του ξενοδοχείου ξεκίνησαν να παρουσιάζουν συμπτώματα δηλητηρίασης και αδιαθεσίας όπως ναυτία, ζάλη και εμετούς. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε αντιληπτό πως επρόκειτο πραγματικά για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα έπειτα από βλάβη στην κεντρική θέρμανση του ξενοδοχείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ την ώρα της διαρροής οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο αλλά στα δωμάτιά τους. Μόλις άνοιξαν τη θέρμανση, δεδομένου πως η θερμοκρασία στη Φλώρινα βρίσκεται στους 3 βαθμούς Κελσίου, άρχισαν να μην αισθάνονται καλά και αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, ωστόσο μόλις άνοιξαν τα παράθυρα ένιωσαν ανακούφιση και τότε σήμανε γενικός συναγερμός.

Γύρω στις 03:30 το πρωί στο ξενοδοχείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ξεκίνησαν να εκκενώνουν το ξενοδοχείο.

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ 48χρονος

Παρά τις προσπάθειες των Αρχών για εκκένωση, ένας 48χρονος με τη σύζυγό του δεν ανταποκρίνονταν στις φωνές των αστυνομικών και των πυροσβεστών, με αποτέλεσμα οι άνδρες να αναγκαστούν να σπάσουν την πόρτα του δωματίου τους.

Τότε αντίκρυσαν το ζευγάρι λιπόθυμο και τους μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση του 48χρονου κρίθηκε γρήγορα σοβαρή και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, καθώς η ΜΕΘ στην Πτολεμαϊδα είναι εκτός λειτουργίας, με την σύζυγό του να μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας.

Ο άτυχος 48χρονος έχει υποστεί σοβαρές βλάβες τόσο στον εγκέφαλο όσο και στους πνεύμονες. Ευτυχώς, η σύζυγος του νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά καλύτερη κατάσταση. Παράλληλα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμη 12 ασθενείς, όλοι πάνω από 25 ετών, εκ των οποίων οι 9 έχουν πάρει εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους.

Το ξενοδοχείο που άνοιξε τον Σεπτέμβριο
Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται αναφορικά με το ξενοδοχείο και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της δηλητηρίασης.

Όπως όλα δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα πρόκειται για διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα ύστερα από κάποια βλάβη στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι της Φλώρινας, η οποία άνοιξε μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Το ξενοδοχείο πλέον έχει σφραγιστεί ενώ έχει ήδη συλληφθεί ο ιδιοκτήτης.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ. Αμυνταίου.

Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο Newsbomb.gr
Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο αναφορικά με την διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στην ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι Φλώρινας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των νοσηλευομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο εννέα ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας με συμπτώματα δηλητηρίασης, ωστόσο βρίσκονται πλέον σε καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να λάβουν εξιτήριο.

Ο ίδιος τόνισε πως ακόμη 6 άτομα μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαϊδα και ο ένας εξ’ αυτών, ένας 48χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Κοζάνης και είναι διασωλημένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η εικόνα της υγείας του πρόκειται να εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Ακόμη, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ η γυναίκα του άτυχου 48χρονου επίσης νοσηλεύεται, στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας σε επίσης σοβαρή κατάσταση ωστόσο δεν κρίνεται αναγκαία η διασωλήνωση της στην ΜΕΘ, με τον κύριο Γιαννάκο να τονίζει πως η γυναίκα βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας ωστόσο όλοι τους βρίσκονται εκτός κινδύνου.

«Βοήθεια, λιποθύμησε η γυναίκα μου»
Ο Παύλος Σαρηγιαννίδης, αντιδήμαρχος δήμου Αμυνταίου, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για το συμβάν. «Παρευρέθηκε άμεσα η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Έξι άτομα πήγαν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και 8 στο νοσοκομείο Φλώρινας. Ο ένας είναι σε άσχημη κατάσταση και διασωληνωμένος. Υπήρξαν αναθυμιάσεις από μονοξείδιο του άνθρακα εντός του χώρου του ξενοδοχείου, η Πυροσβεστική είπε ότι θα φέρει πραγματογνώμονα για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει», είπε αρχικά.

«Αυτό το ξενοδοχείο είναι στο χωριό Λιμνοχώρι. Ήταν στα δωμάτια, όχι σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί και είναι 2 μήνες ανοιχτό. Και τις προηγούμενες μέρες που λειτουργούσε δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Λειτουργούσε το σύστημα θέρμανσης κανονικά αυτό που έγινε, έγινε χθες. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Οι ηλικίες των επισκεπτών είναι από 30 έως 55 ετών και διαφορετικές παρέες. Είχα την πρώτη κλήση από την ΕΛ.ΑΣ. στις 2.30 ώρα την νύχτα και πήγα αμέσως. Ήταν στα δωμάτιά τους οι άνθρωποι. Υπήρξε ειδοποίηση από ένα ζευγάρι, το οποίο ήταν στο μπαλκόνι και άκουσε από το δίπλα δωμάτιο, σύμφωνα με όσα μου είπαν, «βοήθεια, βοήθεια η γυναικά μου λιποθύμησε» και εκεί κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε την αστυνομία. Ελέγχθηκαν όλα τα δωμάτια, δεν είναι κάποιος μέσα», συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιαννίδης.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα