Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στους ιερούς ναούς και την ανάγνωση του Πανηγυρικού της ημέρας. Στο Λιτόχωρο, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος παραβρέθηκε μαζί με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη και τον βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο.
Στο μνημείο των Ηρώων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοτικών κοινοτήτων και μαθητές. Στο Λιτόχωρο τον πανηγυρικό εκφώνησε η εκπαιδευτικός Πολυξένη Καραστογιαννίδου.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και τμήματος της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Οδυσσέας Σβάρνας». Ο Δήμαρχος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του υφυπουργού Θ. Κοντογεώργη.
Στο μήνυμά του, ο κ. Γερολιόλιος τόνισε την τιμή προς τους ήρωες του «ΟΧΙ», τη σημασία της αντίστασης και της θυσίας τους, και την αξία της ενότητας, της ελευθερίας και της ειρήνης.


























