Κατερίνη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με απάτες σε επενδυτές κρυπτονομισμάτων – 17 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να εξαπατούσε επενδυτές μέσω επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, με την υπόθεση να βρίσκεται στο επίκεντρο της Ασφάλειας Κατερίνης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εννέα στρατιωτικοί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρονται να είναι και δύο υπαξιωματικοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.

Πώς φέρεται να λειτουργούσε το κύκλωμα

Η οργάνωση φέρεται να είχε δημιουργήσει διαδικτυακή πλατφόρμα επενδύσεων, μέσω της οποίας προσέγγιζε πολίτες και τους έπειθε να τοποθετήσουν χρήματα σε κρυπτονομίσματα.

Η δράση της φέρεται να είχε χαρακτηριστικά πυραμιδικού σχήματος, καθώς οι επενδυτές καλούνταν να προσελκύσουν και άλλα άτομα, με την υπόσχεση μεγαλύτερων αποδόσεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κύκλωμα είχε δημιουργήσει γραφεία σε Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και σε νησί των Δωδεκανήσων.

Αρχικά, τα θύματα φέρεται να έβλεπαν κέρδη από τις επενδύσεις τους, γεγονός που ενίσχυε την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια, όμως, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν τους επιστρεφόταν το κεφάλαιο που είχαν επενδύσει.

Το οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ/δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 10.000 άτομα είχαν επενδύσει χρήματα στην πλατφόρμα.

Στη δικογραφία φέρονται να περιλαμβάνονται και ακόμη εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα ακόμη στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εξετάζεται να είχαν εμπλακεί στην εγκληματική οργάνωση.

Τι βρέθηκε στις έρευνες

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και χώρους που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση, κατασχέθηκαν περίπου 300.000 ευρώ, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, μέσα αποθήκευσης δεδομένων και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και παραπέμφθηκαν στις ανακριτικές Αρχές για να απολογηθούν.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα