Ονομαστήρια Γέροντος Μητροπολίτη Αγαθονίκου.

Τo Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει το γεγονός της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη….Κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Γέροντας Μητροπολίτης Αγαθόνικος.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, όπου φυλάσσεται το απότμημα του λειψάνου του Αγίου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. . Θα προεξάρχη ο εορτάζων Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος και θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος

Κατά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί η εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου π. Νικόλαου Ρουσάκη, γενικού ιατρού του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.

Είναι μια ευκαιρία να προσευχηθούμε στον Άγιο Θεό με τις πρεσβείες του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου να ενισχύει τον ασθενούντα Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο, ο οποίος ανάλωσε τον εαυτό του για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, προσφέροντας σπουδαίο πνευματικό και ποιμαντικό έργο.

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή