Χταποδοπίλαφο.

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
1 χταπόδι (περίπου 1 ½ κιλό) κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα….
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
από λίγο (στη μύτη του κουταλιού) μπαχάρι-γαρίφαλο-κανέλα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για το χταπόδι με κριθαράκι, σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι βάζουμε το χταπόδι. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα και να πιει όλα τα υγρά του. Αφού στεγνώσει η κατσαρόλα από τα υγρά του χταποδιού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Σοτάρουμε για 3-4´ να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ. Τρίβουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα για 1΄ να ψηθεί. Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ , έως ότου μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε, προσθέτουμε το κριθαράκι ή το μιρμιτζέλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ περίπου μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό στην κατσαρόλα.

Φροντίζουμε πάντα το κριθαράκι να έχει αρκετό υγρό. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό, για να παραμείνει το κριθαράκι σπυρωτό.

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή