Χάος με τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ – Λήγουν νωρίτερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία – Τι πρέπει να προσέξουν οι ασφαλισμένοι.

Αντιμέτωποι με το χάος είναι πολλοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς από 1η Νοεμβρίου έχει αλλάξει το χρονικό διάστημα ισχύος των παραπεμπτικών το οποίο έχει μειωθεί από τον ένα μήνα που ήταν μέχρι πρόσφατα, στις τρεις εβδομάδες…. Ωστόσο, η αλλαγή δεν έχει γίενι ευρέως γνωστή με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να «χάνουν» τον χρόνο εκτέλεσης των εξετάσεων και να οδηγούνται ξανά στους ιατρούς για νέα παραπεμπτικά.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «Τα παραπεμπτικά εκτελούνται υποχρεωτικά μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσης τους και καθίστανται άκυρα μετά την παρέλευση του ανωτέρω αναφερόμενου χρονικού διαστήματο. Ενώ λοιπόν η ανωτέρω πρόβλεψη έχει εφαρμογή από τις 01.11.2018, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν είχε «ενημερωθεί» ώστε τα παραπεμπτικά που εκδίδονται από την 01.11.2018 να αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης τρεις εβδομάδες σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα, αλλά συνεχιζόταν να αναγράφεται ως ημερομηνία λήξης ο ένας μήνας όπως ίσχυε».

Όπως τονίζει ο ΙΣΑ “Αποτέλεσμα της ανωτέρω δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης ήταν βεβαίως να επικρατήσει σοβαρή αναστάτωση μεταξύ ασθενών και ιατρών, οι οποίοι είχαν παραπεμπτικά που είχαν εκδοθεί από 1.11.2018 και έπειτα και έφεραν ημερομηνία λήξης ένα μήνα αργότερα, ενώ σύμφωνα με τον νέο κανονισμό είχαν ήδη λήξει μια εβδομάδα νωρίτερα! Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδιανόητο για την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και του ΕΟΠΥΥ να υφίστανται οι ιατροί τις αρνητικές συνέπειες, με την σημαντικότερη να κινδυνεύουν να μην αποζημιωθούν για παραπεμπτικά που εκτέλεσαν μετά την 01.11.2018 και ενώ έφεραν ημερομηνία λήξης τέσσερις εβδομάδες έπειτα, στην πραγματικότητα η προθεσμία εκτέλεσης είχε ήδη εκπνεύσει, χωρίς ωστόσο αυτό να αναγράφεται!”.

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή