Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή

Uniknk Tatoo

Erato Wine Restaurant…

ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Έκπτωτοι Φύλακες» της Γεωργίας Κακαλοπούλου…..Η βιβλιοπαρουσίαση στη γη των θεών του Ολύμπου-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Εφορεία Λογοτεχνίας & Εικαστικών Τεχνών του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, παρουσίασε στην….
αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Κονταριώτισσας, το βιβλίο της συντοπίτισσας συγγραφέα Γεωργίας Κακαλοπούλου, «Έκπτωτοι Φύλακες», από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
Πρόκειται για μια διοργάνωση του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εντοπίων Ν. Εφέσου «Το Στουπί» και σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.
Την παρουσίαση συντόνιζε ο Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας, Έφορος Λογοτεχνίας και Εικαστικών Τεχνών. Η συγγραφέας Δομνίκη Καράντζιου έκανε ένα ψυχογράφημα των ηρώων του βιβλίου και της συγγραφέως και μια εξαιρετική ανάλυση για το βιβλίο και η ίδια η συγγραφέας, Γεωργία Κακαλοπούλου, μίλησε για την πλοκή του βιβλίου και την αναφορά της στη μυθολογία μας και στο Αρχαίο Δίον και τον Όλυμπο. Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε με μοναδικό τρόπο ο ηθοποιός-σκηνοθέτης, Γιώργος Χανδόλιας, με την υπέροχη φωνή του.
Μουσικά επένδυσαν την εκδήλωση η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ηράκλειτος» υπό τη διεύθυνση της Μαρίκας Φωτοπούλου, η οποία, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για την υπέροχη ερμηνεία των έντεχνων τραγουδιών που τραγούδησαν.
Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωποι του Δήμου Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολλοί ομότεχνοι συγγραφείς και συνδημότες.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Αντιδήμαρχο Δίου κ. Γιάννη Πούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου για την παρουσίαση.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Share this post