email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Εγκαίνια εικαστικής ομαδικής έκθεσης, του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας με θέμα “νεκρή φύση”.

διαφήμιση

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και χαράς, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, εγκαινιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, με θέμα “Νεκρή Φύση”, στο κέντρο τεχνών Κατερίνης “Εννέα Μούσες”.

Στην έκθεση συμμετέχουν “είκοσι οκτώ” καλλιτέχνες με έργα τους, είτε με φυσικά άψυχα αντικείμενα είτε με τεχνικά.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα. Δέσποινα Παπαδοπούλου-Αναστασιάδου.

Στην έκθεση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Κατερίνης, κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία εγκαινίασε την ομαδική εικαστική έκθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκθέτες καλλιτέχνες.

Επίσης τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναδεικνύουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης μας, ενώ συνοψίζοντας, επεσήμανε ότι το γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, είναι ανοικτό για οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη του συλλόγου.

Η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης κα. Καρλέτσα Κωνσταντία, είπε πως κάθε έργο είναι ένα μοναδικό μήνυμα, μια διαφορετική ιδέα, ένα διαφορετικό συναίσθημα του δημιουργού!

59
Εγκαίνια Εικαστικής Ομαδικής Έκθεσης, Του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας Με Θέμα "Νεκρή Φύση". 3

Καθώς η καθημερινότητα γίνεται πιο περίπλοκη και απαιτητική, η απλότητα μιας νεκρής φύσης, που δε μας ζητά να ανακαλύψουμε κρυμμένα νοήματα αλλά απλά παραθέτει την ομορφιά της, ξεκουράζει το μάτι και την ψυχή.

Συμπερασματικά θεωρεί ότι είναι ίσως από το πιο αδικημένο είδος της ζωγραφικής η νεκρή φύση αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει κάποιος να χρησιμοποιεί σωστά το χρώμα και το φως! Το νεκρό αποκτά ζωή και νόημα!

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Φτάρας, έκανε μια σύντομη αναφορά για την ιστορία του συλλόγου και τα 45 χρόνια παρουσίας του, αναφέρθηκε σε διακεκριμένα μέλη, τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα στην πόλη της Κατερίνης.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε πως η τέχνη δίνει νόημα και ουσία στην ζωή μας καθώς αναδεικνύει σε κάθε της έκφανση (μουσική, ζωγραφική, χορός, γλυπτική, συγγραφή), την ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργεί και να βοηθάει στην αισθητική βελτίωση του κόσμου γύρω του.

Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη που σήμερα συγκροτούν τον σύλλογο εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, που μέσα από αυτούς ο σύλλογος παραμένει να εκπροσωπείται από, τους περισσότερους επιφανείς δημιουργούς του νομού μας.

28
Εγκαίνια Εικαστικής Ομαδικής Έκθεσης, Του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας Με Θέμα "Νεκρή Φύση". 4

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Κατερίνης, ο κ. Ευθύμιος Μαυρίδης, Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, ο κ. Τάσος Μπογιατζής Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ο Αγιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος όπως πλήθως κόσμου των γραμμάτων και των τεχνών της Πιερίας και πολίτες που στηρίζουν τον πολιτισμό.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν αλφαβητικά:
Αντωνοπούλου Σταυρούλα, Βούβαρη Ελένη, Ελμαλιώτη Γεωργία, Καμπίσιου Μαρία, Καρλέτσα Κωνσταντία, Καρόζας Αλέξανδρος, Κατσαβού Ευγενία, Λίβας Δημήτρης, Μακρή Χαρούλα, Μακρίδης Σταύρος, Μανουσαρίδου Έλενα, Μήλιου Τάνια, Μπελογιάννη Λουίζα, Μπουκουβάλα Ελευθερία, Παγανόπουλος Σταμάτης, Παπαδοπούλου-Αναστασιάδου Δέσποινα, Παπαδοπούλου-Σαργιαννίδου Δέσποινα, Παπουτσίδου Μαρία, Πάτσιου Χριστίνα, Πίτσιος Γιάννης, Στεφοπούλου Παναγιώτα, Φτάρας Παναγιώτης, Φωτίου Ελευθερία, Χαλεπλή Ράνια, Ivanova Ivanka, Paszyńska Karailia-Dorothy, Vorkoetter Dieter.

Την έκθεση επιμελήθηκαν η κα. Μήλιου Τάνια, κα. Καρλέτσα Κωνσταντία, κ. Πίτσιος Γιάννης. Την επιμέλεια του μπουφέ ανέλαβε η κα. Πάτσιου Χριστίνα. Χορηγός οίνου το Οινοποιείο Παντούλη. Χορηγός εδεσμάτων Πίτες Ολύμπου οικογένεια Καρακούση. Την επιμέλεια αφίσας ο κ. Φτάρας Παναγιώτης. Την φωτογραφική κάλυψη η κα. Τζήκα Μαίρη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Η ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 10:00 – 13:00 / 19:00 – 21:30.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα