Υλικά Συνταγής

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.γλ. κύμινο

2 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο

2 κ.γλ. πάπρικα

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 φλ. καλαμπόκι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 συσκευασία ντοματάκια

1/2 κ.γλ. αλεύρι

16 πίτες tortillas (τορτίγιες)

Για το σερβίρισμα

2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί

2 ντομάτες

λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά

λίγο στραγγιστό γιαούρτι

Για τη σάλτσα εντσιλάδας

2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες

λίγο ελαιόλαδο

λίγο σκόρδο

φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Για τα enchiladas με κοτόπουλο, κόβουμε σε 4-5 κομμάτια κάθε φιλέτο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Το βγάζουμε σε πιάτο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε.

Μαδάμε το κοτόπουλο σε ίνες. Το ρίχνουμε στο τηγάνι στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αλεύρι να πήξει.

Τυλίγουμε τις πίτες (τορτίγιες) σε αλουμινόχαρτο και τις ζεσταίνουμε λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί. Αλείφουμε κάθε πίτα με σάλτσα. Βάζουμε δυο κ.σ. γέμιση κατά μήκος, πασπαλίζουμε λίγο τυρί και ρολάρουμε όπως τις κρέπες. Τις βάζουμε κοντά κοντά με την ένωση προς τα κάτω, στο ταψί. Καλύπτουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε 15′ στους 180ºC να λιώσει το τυρί.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.

Για τη σάλτσα εντσιλάδας

Βράζουμε όλα τα υλικά 10′.