Πιστώνονται σήμερα οι συνδεδεμένες σε βοοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους

Από το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαΐου αρχίζουν να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι κτηνοτρόφοι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα βοοειδή και τα αιγοπρόβατα.

Μια είδηση, που έκανε γνωστή με δημόσια ανάρτησή της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή το πρωί της ίδιας μέρας και επιβεβαίωσε ώρες αργότερα η ανακοίνωση του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, στον λογαριασμό της στο facebook η υφυπουργός Φ. Αραμπατζή αναφέρει ότι: «Στους λογαριασμούς 8.539 βοοτρόφων της χώρας πιστώνονται σήμερα 33.073.496,89 ευρώ συνδεδεμένης ενίσχυσης βόειου κρέατος και σε 32.998 αιγοπροβατοτρόφους 46.968.729,63 ευρώ».

Το δρόμο της πληρωμής άνοιξη η έκδοση των σχετικών αποφάσεων με το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων, που πρέπει να σημειωθεί ότι απογοήτευσαν τους βοοτρόφους. Ειδικότερα, η ενίσχυση για το κρέας των αιγοπροβάτων καθορίστηκε στα 10,53 ευρώ ανά ζώο, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη για το κρέας των βοοειδών μειώθηκε αισθητά στα 140,8 ευρώ το κεφάλι, αν και η ρητορική μέχρι την τελευταία ώρα ήθελε τη συνδεδεμένη στα βοοειδή να κινείται τουλάχιστον κοντά στα περσινά περί τα 155 ευρώ το κεφάλι.

Η πληρωμή έρχεται σχεδόν ένα µήνα αργότερα από το σύνηθες τα προηγούµενα χρόνια, έπειτα από δύο απανωτές αναβολές, μια την Μεγάλη Εβδομάδα και ακόμα μια την προηγούμενη. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής,  δεν υπάρχει κάποια επίσημη, με την τυπική σημασία της λέξης, ανακοίνωση.

Το δημοσίευμα του Agronews έρχεται να επιβεβαιώσει και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  η οποία δημοσιεύθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαϊου: 

Ξεκινά η πληρωμή 81 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας και η ενίσχυση για τη διατήρηση αμπελώνων σε μικρά νησιά του Αιγαίου

Σε συνέχεια υπουργικών αποφάσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και της υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά την πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων στους τομείς του αιγοπρόβειου και του βόειου κρέατος και της ενίσχυσης για τη διατήρηση αμπελώνων των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Μελάς, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπολογισμού πληρωμής και ξεκινάει η καταβολή Άμεσων Ενισχύσεων για τις αιτήσεις έτους 2020 συνολικού ποσού 80.975.108,73 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, ήτοι 79.864.793,31 ευρώ αφορά σε συνδεδεμένες ενισχύσεις ζώων. Το ποσό αυτό αναλύεται σε:

  • 46.865.986,14 ευρώ σε δικαιούχους στον τομέα του αιγοπροβείου κρέατος,
  • 32.998.807,17 ευρώ σε δικαιούχους στον τομέα του βόειου κρέατος,  
  • 1.110.315,42 ευρώ σε δικαιούχους για διατήρηση καλλιέργειας αμπελώνων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους,

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Υποδοχής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (210.880.2000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (1540), το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 09:00 και 17:00. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων με τους εξής τρόπους:

Α. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login).

Β. Μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr/) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

πηγη

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]