Επανέρχεται με νέα του ανάρτηση του στο Facebook ο οικονομολόγος Φώντας Μπαραλιάκος για το θέμα του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου

Ένα… χρόνο μετά ξεκίνησε η αποκατάσταση από τις πλημμύρες, αλλά κι αυτή μισή….

Επανέρχεται με νέα του ανάρτηση του στο Facebook ο οικονομολόγος Φώντας Μπαραλιάκος για το θέμα του Αρχαιολογικού Πάρκου του Δίου και την εγκατάλειψή του μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017. Ο κ. Μπαραλιάκος γνωρίζει καλά την ιδιαίτερη σημασία και τον υψηλό συμβολισμό του Δίου, και με συχνές αναφορές τόσο στα social media όσο και στα τοπικά μέσα έχει παρακολουθήσει από κοντά και με συχνές επισκέψεις το πρόβλημα που προέκυψε, εξαιτίας της κακοκαιρίας που κυριολεκτικά έθαψε στη λάσπη και στα φερτά υλικά δύο σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα: το Ιερό της Ίσιδος και το Ιερό του Διός Υψίστου.

Όπως επισημαίνει, με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, αφού εγκρίθηκε και διατέθηκε η σχετική χρηματοδότηση. Μόνο που αυτή είναι εξαιρετικά μικρή και δεν επαρκεί προκειμένου να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών. Έτσι, θα προχωρήσει μόνο η αποκατάσταση στο Ιερό της Ίσιδος, ενώ το Ιερό του Διός Υψίστου θα παραμείνει μέσα στη λάσπη και στα χόρτα.

Ο κ. Μπαραλιάκος τονίζει πως πρέπει να διατεθούν κι άλλα κονδύλια ώστε να διασωθεί και να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά και να μη χαθεί ακόμη μια τουριστική σεζόν.

Στην ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα στο Facebook αναφέρει:

-Κατά την επίσκεψη μου στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου ενημερώθηκα ότι επιτέλους (με μεγάλη καθυστέρηση και αφού χάθηκε -με ότι αυτό συνεπάγεται- η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν) ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Ιερό της Ίσιδος στις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 (1η εικόνα).

-Δυστυχώς το εγκεκριμένο κονδύλιο για την αποκατάσταση, είναι εξαιρετικά μικρό που δεν θα φτάσει να γίνει και η αποκατάσταση στο Ιερό του Διός Υψίστου που παραμένει μέσα στη λάσπη και στα χόρτα (2η εικόνα) .

-Απαιτείται η άμεση εξεύρεση νέων, ικανών αυτή τη φορά, κονδυλίων για την διάσωση και διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

-Οι εικόνες που αντικρίζει αυτή τη στιγμή ο επισκέπτης του Δίου δεν μας τιμούν!

#Διον #Pieria #Axizoume_kalytera

Advertisements

Share this post

Unink tatoo

Περιγιάλι στην Ολυμπιακή Ακτή