email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αλέξανδρος Βουτσάς: Γιατί αφήνετε απλήρωτους τους υπαλλήλους του Δημοτικού Ωδείου; Είναι νόμιμο να μην πληρώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι στην ώρα τους;

διαφήμιση

Γιατί αφήνετε απλήρωτους τους υπαλλήλους του Δημοτικού Ωδείου;

Την ώρα που η υγειονομική και οικονομική κρίση είναι μέρος της ζωής κάθε δημότη, όλοι μας περιμένουμε από τον Δήμο της Κατερίνης να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, με σεβασμό σε κάθε υπάλληλο και πολίτη.

Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει από την αρχή του νέου έτους στο Δημοτικό Ωδείο.

Μετά την παραίτηση της κ. Τερζίδου από τη θέση της Προέδρου, το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με καθυστέρηση, στις 18 Ιανουαρίου. Νέος Πρόεδρος ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Αναγνώστου.

Όμως όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του Δημοτικού Ωδείου, παρά το ότι είναι κανονικά ενταγμένοι στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, μέχρι και σήμερα (16.02.2021) δεν έχουν πληρωθεί μισθούς και δεδουλευμένα για τον μήνα Ιανουάριο!

Χωρίς να μπορεί ακόμη κάποιος να γνωρίζει ακριβώς τι έχει συμβεί, από ότι φαίνεται ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου δεν έχει ακόμη φροντίσει να επιλέξει ένα νέο λογιστικό γραφείο και να ξεκινήσει μαζί του συνεργασία το Ωδείο. Η σύμβαση με το προηγούμενο λογιστικό γραφείο έληξε στις 31.12.2020, νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί, οι μισθολογικές καταστάσεις μόνιμου προσωπικού δεν ετοιμάστηκαν και μάλλον για τον λόγο αυτόν οι υπάλληλοι έμειναν απλήρωτοι.

Το Δημοτικό Ωδείο είναι Νομικό Πρόσωπο που ανήκει στον Δήμο της Κατερίνης και εκ του νόμου έχει υποχρέωση να πληρώνει τους εργαζομένους του σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν όντως οι υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί ως τώρα για τον Ιανουάριο, φαίνεται πως ο νέος Πρόεδρος είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω μη γνώσης των υποχρεώσεων και των ευθυνών του άφησε τους υπαλλήλους απλήρωτους. Είναι νόμιμο αυτό;

  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημοτικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου μένουν απλήρωτοι και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, όταν οι ανάγκες κάθε νοικοκυριού είναι αυξημένες;
  • Πότε θα πληρωθούν τελικά οι υπάλληλοι;
  • Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν απλήρωτοι και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι στο άμεσο μέλλον;
  • Πότε θα καταλάβουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά περιλαμβάνει και ευθύνες απέναντι στους συνανθρώπους μας;

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο την ταχύτατη επίλυση του προβλήματος από τη δημοτική αρχή, όσο και την επίδειξη περισσότερους σεβασμού για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, ανεξαρτήτως από το που εργάζονται και υπό ποιο καθεστώς. Και φυσικά την ανάληψη της ευθύνης από κάποιον για το νέο αυτό κρούσμα κακής διοίκησης.

Θα απαντήσετε σε αυτή την καταγγελία;

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Βουτσάς

Μέλος δ.σ. Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Μέλος δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα