Κωνσταντίνος Τσιμήτρης: Αποζητώντας τη Δημοσιότητα – καθήκον ή Αυτοπροβολή;

Άλλη μια δημοσίευση ευχαριστηρίων του Προέδρου Βροντούς προς τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους για την παρέμβαση και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.
Βλέποντας το δημοσίευμα, προέκυψαν κάποιες απορίες. Τι σκοπό έχουν οι ευχαριστίες; Δεν είναι υποχρέωση – καθήκον του Δήμου η πολιτική προστασία; Με τις παρεμβάσεις προστατεύουν μόνο τους δημότες ή και τους ίδιους τους εαυτούς τους, ως αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των δημοτών, που σε διαφορετική περίπτωση κωλυσιεργίας τους, θα τους επιρριφθούν ευθύνες ; Οι επιχορηγήσεις που έρχονται κατά καιρούς στους Δήμους δεν αφορούν την κάλυψη τέτοιων εργασιών;
Εάν πάλι δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, να μας πουν ποιες είναι αυτές και το λόγο που εκλέγεται κανείς…..
Από την άλλη, ανέκαθεν και σε κάθε είδους καιρικά φαινόμενα βλέπαμε την προσπάθεια του Δήμου και των Κοινοτήτων να αποκαταστήσουν την πρόσβαση των δημοτών, τόσο μέσα στους οικισμούς όσο και στις κτηνοτροφικές μονάδες που είναι διάσπαρτες. Ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα όταν χιόνιζε επί μέρες και όχι με 30 πόντους χιόνι. Εάν θυμάμαι καλά σε μερικές περιπτώσεις σοβαρών φαινομένων, μετά από ενέργειες του δήμου, παρενέβαινε ο στρατός για τον αποχιονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων. Πόσοι Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Σύμβουλοι, Υπάλληλοι αλλά και ιδιώτες δεν δούλεψαν με αυταπάρνηση νυχθημερόν σε τέτοιες περιπτώσεις; Ποτέ δεν δημοσιεύτηκαν ευχαριστίες. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά και ας κρίνει ο καθένας μας.
Καλή η ενημέρωση όχι όμως όταν στοχεύει στην αυτοπροβολή. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα προβληματίσουν τους δημότες μας.

Ο Τοπικός Σύμβουλος Βροντούς
Κωνσταντίνος Τσιμήτρης

Ρεπορτάζ – Απόψεις: Δημοφιλής Άρθρα

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]