Προς παράταση το lockdown για μία εβδομάδα, νέος πενταψήφιος για ψώνια

Αυτό είναι το νέο ωράριο των καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων

Με ωράριο από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και χωρίς ραντεβού σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές

Λόγω της διατήρησης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ. το νέο ωράριο των καταστημάτων θα είναι προαιρετικό από 7:00 π.μ. έως 8:00.

Παράλληλα παραμένει η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων ενώ διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ενώ θα προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης το ωράριο αυτό προβλέπεται λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ωστε να υπάρξει χρόνος για την επιστροφή των καταναλωτών στις οικίες τους.

Οπως διευκρίνισε ο υπ. Ανάπτυξης το άνοιγμα της αγοράς αποφασίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση και προειδοποίησε ότι εάν διαπιστωθούν τάσεις αύξησης των κρουσμάτων «θα δράσουμε πολύ γρήγορα». Το λιανεμπόριο ανοίγει σε όλη τη χώρα. Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]