Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του πρ. βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη. Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου στο σπίτι του πρώην βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη. Να σημειωθεί πως η επίθεση σημειώνεται ακριβώς δύο χρόνια μετά την ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει την επίθεση τονίζοντας τα ακόλουθα:

Εχθές το βράδυ τα ξημερώματα, ακριβώς δύο χρόνια μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε ξανά στο σπίτι του Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη.

Μετά τη φασιστική επίθεση η ελληνική αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη ή προσαγωγή.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού πρώτα του έφυγε μέσα από τα χέρια ο φυγόδικος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιτρέπει σε ομάδες ακροδεξιών να συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Ελλάδα, να απειλούν και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν δημοκρατικούς πολίτες και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διατελέσει βουλευτές.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αντί να εργάζεται για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των συνταγματικών ελευθεριών, έχει στο μυαλό του μόνο την πρωτόγνωρη σε όλη την ΕΕ συγκρότηση αστυνομίας πανεπιστημίων.

Ζητάμε άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει κάτι που δεν έκανε πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση: να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία, άλλωστε, πλέον στηρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της.

Αφήστε μια απάντηση

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]