Η Γερουσία απορρίπτει το βέτο Τράμπ, κανονικά οι κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

| , ,

Στην Γερουσία έφτασε η ακύρωση του βέτο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ακύρωση βέτο Προέδρου.

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά. Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις στην Τουρκία αναφορικά με την αγορά των S-400 από την Ρωσία, κάτι που έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά, η Τουρκία μετά από αυτή την κίνηση θα πρέπει είτε να δώσει πίσω τους πυραύλους, είτε να μην τους χρησιμοποιήσει ώστε να ακυρωθούν οι κυρώσεις προς την χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Title

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]