Ραντεβού στο πεδίο του θεσμικού διαλόγου...

Καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο Κατερίνης και το περιβάλλον του, ανεξαρτητοποιήθηκε ο Νίκος Τσιαμπέρας.

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης καθώς και την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας του συνδυασμού «Εκκίνηση», κατέθεσε γραπτώς ο Νίκος Τσιαμπέρας, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Επιπλέον, ο κ. Τσιαμπέρας έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της παραίτησης που κατέθεσε, όπου και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης «για ένα στρεβλό διοικητικό μοντέλο, για πολλές αστοχίες αλλά κυρίως για υιοθέτηση πολιτικών επιλογών και αποφάσεων σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί» η Δημοτική Ομάδα του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΜΠΕΡΑ

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. ΟΠΠΑΠ Κατερίνης και την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, του συνδυασμού “Εκκίνηση”.

Για το υπόλοιπο της θητείας μου θα παραμείνω ενεργός και μάχιμος, ως ελάχιστη ανταπόδοση στην μεγάλη τιμή των συνδημοτών μου να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο.

Από την πρώτη μέρα της εκλογής μου και ανάληψης διοικητικών καθηκόντων θεώρησα, ως εμπεδωμένη πεποίθησή μου, το αίσθημα της ανάληψης ευθύνης και όχι της εσφαλμένης αντίληψης περί ανάληψης εξουσίας. Αυτή η διαμετρικά αντίθετη, δυστυχώς, πεποίθηση μου, με ορισμένα μέλη της διοίκησης βάθαινε καθημερινά το ρήγμα ανάμεσα μας. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που το ποτήρι ξεχείλισε.

Ύστερα από πολλές προσωπικές οχλήσεις και επισημάνσεις στον Δήμαρχο για ορατό πολυεπίπεδο εκτροχιασμό της διοίκησης αντιμετώπισα ώτα κλειστά και σταδιακή αλλά εντεινόμενη περιθωριοποίησή μου από τον Δήμαρχο και το ιδιότυπο Διευθυντήριο, που λειτουργεί στο Δήμο μας. Παρά ταύτα επέμεινα, ουκ ολίγες φορές, να επιστήσω στον Δήμαρχο τις αντιρρήσεις μου για μία σειρά ζητημάτων, που απέκλιναν παρασάγγας από τον αξιακό μου κώδικα. Άλλωστε, δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια σε άλλη περίπτωση, γιατί η δημοτική ομάδα συνεδρίασε μόνο δύο φορές. Δεν αισθάνθηκα, όμως, ποτέ πως βρίσκομαι σε πολιτικό αδιέξοδο, διότι για εμένα ήταν πάντα ανοικτός ο δρόμος της πολιτικής αξιοπρέπειας και του πολιτικού ορθολογισμού.

Η δημοτική ομάδα μετατράπηκε σε ομάδα συμβούλων δύο ταχυτήτων. Με απλά λόγια, κατέστη ολοφάνερο από τους πρώτους μήνες κιόλας της θητείας μας, η δημιουργία ομάδας μέσα στην ομάδα της διοίκησης. Μία ομάδα δημοτικών συμβούλων, εν είδει διευθυντηρίου, με χαρακτηριστικά παρέας, αλλά πλήρους αντιθεσμικής ενδοπαραταξιακής συμπεριφοράς έναντι όλων των υπολοίπων συμβούλων, όπου λειτουργούσε με τρόπο, που δυστυχώς επεφύλασσε για τους υπόλοιπους ρόλο “πολιτικών αχθοφόρων”.

Το μείζον πρόβλημα όμως δεν ήταν μόνο ένα στρεβλό διοικητικό μοντέλο, καθώς και οι πολλές αστοχίες αλλά κυρίως η υιοθέτηση πολιτικών επιλογών και αποφάσεων σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί.

Συγκεκριμένα:

– Τακτοποίηση συγγενικών προσώπων σε έμμισθες θέσεις.

– Αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης.

– Στοχευόμενες απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες (ΙΚΕ), συσχετιζόμενες με πρόσωπα πέριξ του Δημάρχου και μελών της διοίκησης.

– Μεθόδευση διεύρυνσης της πλειοψηφίας με όρους “απλής αναλογικής” και “καρέκλας” με συνέπεια την αλλοίωση της βούλησης των συνδημοτών μας.

– Ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ (Μεταναστευτικό) χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά μεθοδεύεται, με όποιες πιθανές ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον. (Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος μας είναι και τουριστικός).

– Πλείστες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και σπατάλης.

– Παντελής έλλειψη οράματος και σχεδιασμού στο Δήμο, κ.α..

Όλα αυτά και πολλά άλλα ξεχείλισαν το ποτήρι.

Τους τελευταίους 15 μήνες, με όρους πολιτικής ταπεινότητας, χωρίς παραπανήσιους φανφαρονισμούς υπηρετώ από την θέση του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης. Τις επόμενες μέρες με δελτίο τύπου θα προβώ σε αναλυτικό απολογισμό του έργου μου. Αυτό θα αποτελέσει και την απάντηση στους υποβολείς των λιβελογραφημάτων, όπου με ανοίκειες, συκοφαντικές και άνανδρες επιθέσεις προσπαθούν να με πλήξουν.

Κλείνοντας δηλώνω πιστός στις ίδιες αρχές και αξίες που πρέσβευα και προεκλογικά. Οικοδομώντας μία σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού με τους συνδημότες μου, υπερθεματίζοντας τα θετικά και αναθεματίζοντας τα αρνητικά.
Με τιμή.

Δημοτικός Σύμβουλος,

Νίκος Τσιαμπέρας».

Αφήστε μια απάντηση

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]