Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι αλλάζει με τη μείωση της ύλης για τους μαθητές

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Για φέτος η μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, ήρθε χωρίς προβλήματα σε κρίσιμα μαθήματα για τους μαθητές όπως τα μαθηματικά. Αλλάζουν και τα τέσσερα επιστημονικά παιδία.

Οι φετινοί μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ένα παράθυρο 5 μηνών, καθώς γνωρίζουν ήδη τι θα πρέπει να διαβάσουν ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να επαναπαυθούν, καθώς λιγότερη ύλη σημαίνει πιο δύσκολα θέματα.

Αναλυτικά και ανα επιστημονικό παιδίο οι συγκρίσεις εξεταστέας ύλης:
1ο Επιστημονικό Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Τα Αρχαία Ελληνικά, η Λογοτεχνία και η Νεοελληνική Γλώσσα έχουν την ίδια ύλη με πέρυσι. Ενώ στην Ιστορία κατεύθυνσης αυξάνεται ελαφρώς η ύλη αφού γίνεται μισή περικοπή σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, αφαιρείται μόνο ένα κεφάλαιο που αναφέρει το Κρητικό ζήτημα και ένα κεφάλαιο από το Προσφυγικό «Η αποκατάσταση των προσφύγων τον 20ο αιώνα».

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)
Λογοτεχνία, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική κατεύθυνσης και Χημεία κατεύθυνσης δεν έχουν αλλαγές στην εξεταστέα ύλη. Ενώ στα Μαθηματικά κατεύθυνσης αφαιρούνται από το Κεφάλαιο 2 – Διαφορικός Λογισμός οι παραγράφοι:

Παράγραφος 2.8 Κυρτότητα – Σημεία καμπής συνάρτησης
Παράγραφος 2.9 Ασύπτωτες – Κανόνες De l’ Hospital
Παράγραφος 2.10 Μελέτη και χάραξη της γραφικής παράστασης μίας συνάρτησης
Σε όσα κεφάλαια προστέθηκαν υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων με ιδιαίτερη δυσκολία ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να εξασκηθούν.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας)
Στη Λογοτεχνία, στη Νεοελληνική Γλώσσα στην Φυσική κατεύθυνσης και τη Χημεία η ύλη παραμένει ίδια. Η ύλη της Βιολογίας κατεύθυνσης, δεν φαίνεται να αλλάζει ποσοτικά.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής)
Στη Λογοτεχνία, Νεοελληνική Γλώσσα και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών η ύλη παραμένει ίδια, ενώ μεγάλες αλλαγές έρχονται στα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκαν από το Κεφάλαιο 2 Διαφορικός λογισμός:

Παράγραφος 2.8 Κυρτότητα – Σημεία καμπής συνάρτησης
Παράγραφος 2.9 Ασύπτωτες – Κανόνες De l’ Hospital
Παράγραφος 2.10 Μελέτη και χάραξη της γραφικής παράστασης μίας συνάρτηση
Τέλος στις Αρχές Επιστημονικής Θεωρίας (ΑΟΘ) προστέθηκε το κεφάλαιο 7.

Αφήστε μια απάντηση

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]