Πως να ανακουφιστείτε άμεσα από την καούρα

Η αίσθηση της καούρας (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση) μετά από ένα γεύμα και η συνεπακόλουθη στομαχική διαταραχή που τη συνοδεύει, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ενοχλητική.

Υπάρχουν όμως μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, κάθε φορά που αισθάνεστε καούρα και τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε το συντομότερο δυνατό από τα συμπτώματα και τη δυσφορία, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ορισμένα βότανα που καταπραΰνουν.
καλλίτερα να αποφύγουμε τα φάρμακα Προσοχή στα αντιόξινα έχουν σοβαρές παρενέργειες

Μασήστε μια τσίχλα
Δεν καταπολεμάει μόνο τη δυσοσμία του στόματος μετά από ένα γεύμα, αλλά μειώνει και την καούρα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Dental Research, τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση παρατήρησαν μείωση στα συμπτώματα, όταν μάσησαν μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη για 30 λεπτά μετά από ένα γεύμα.

Βότανο – Η πιπερόριζα (τζίντζερ): Το ρόφημα πιπερόριζας διευκολύνει την πέψη και ανακουφίζει από τις καούρες.

Μαγειρική σόδα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε την καούρα είναι λίγο διττανθρακικό νάτριο ή μαγειρική σόδα. Επειδή από χημικής άποψης πρόκειται για μία βάση, η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τα οξέα του στομάχου.

Η δρ Wolf από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, προτείνει να αναμίξετε μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε.

Βότανο – Το χαμομήλι: Η δράση του είναι ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδης και αντισπασμωδική. Επίσης, έχει την ιδιότητα να μειώνει τα οξέα του στομάχου.

Γλυκόριζα
Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να το επιβεβαιώνουν, η γλυκόριζα έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας. Η βασική αιτία είναι η ίδια με εκείνη της μαγειρικής σόδας. Επειδή τα υγρά του στομάχου είναι όξινα, κάθε αντιόξινη ουσία θα σας βοηθήσει να τα εξουδετερώσετε.

Αλλά πρέπει να προσέχετε, καθώς η υπερβολική κατανάλωση γλυκόριζας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του αίματος. Συνιστάται να μασάτε μια γλυκόριζα πριν από το γεύμα, εφόσον γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς στην καούρα.

Βότανο – Ο μαραθόσπορος ή το γλυκάνισο: Και οι δύο σπόροι ηρεμούν το στομάχι και διευκολύνουν την πέψη.

Αλόη
Όπως ακριβώς φροντίζει τα εγκαύματα, ο χυμός της αλόης μπορεί να κάνει το ίδιο και με την καούρα, επειδή έχει την ιδιότητα να μειώνει τη φλεγμονή στον οισοφάγο και το στομάχι. Συνιστάται να πίνετε μισό ποτήρι χυμού αλόης πριν από το γεύμα σας, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς είναι γνωστό ότι η υπερβολική κατανάλωση λειτουργεί σαν καθαρτικό.

Βότανο – Το μελισσόχορτο: Δρα κατευναστικά και ενδείκνυται εάν είστε νευρικοί και τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται εξαιτίας του άγχους.

Μείγμα βοτάνων: Για ένα πιο δραστικό ρόφημα, σε δύο φλιτζάνια βραστό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι χαμομήλι, ένα κουταλάκι μελισσόχορτο και λίγους μαραθόσπορους.

Για την προετοιμασία των ροφημάτων σας, σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο, αφήστε το για 5-6 λεπτά, σουρώστε και πιείτε.

“Τροφή”:
Όλα τα παραπάνω, πράγματι έχουν καταπραϋντική δράση και όντως θα σας ανακουφίσουν άμεσα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να απαλλαχτούμε απλώς από το σύμπτωμα, αλλά να θεραπευτούμε. Το κυριότερο πιστεύω πως είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά το φαγητό μας, καθώς Πάνω από 80% του πληθυσμού δεν μασάει καλά την τροφή του!

Από την σωστή πέψη εξαρτάται ολόκληρη η υγιεία μας και όχι μόνον την καλή υγιεία του εντέρου, όπως επικρατεί: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία

Ο καλλίτερος τρόπος για να αποκαταστήσετε την υγιεία, του στομάχου, του εντέρου και ολόκληρου του γαστρεντερικού σας συστήματος, αλλά και να την διατηρήσετε είναι η μοναδική μαστίχα Χίου

Περισσότερα θέματα για την Υγεία: πατήστε εδώ …

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]