Σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Ανοιχτά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου – Ποιο το ωράριο λειτουργίας

Προαιρετικό είναι το άνοιγμα των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου – Τι κωδικό μετακίνησης στέλνουμε και ποιο το ωράριο λειτουργίας τους

H επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε όλη την χώρα ξεκίνησε ξανά με φυσική παρουσία και όχι με click away, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, με τα μαγαζιά μάλιστα να κάνουν γενναίες εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να κρατηθεί η αγορά όρθια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δίνεται η δυνατότητα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου να λειτουργήσουν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ.

Ωράριο καταστημάτων

Τα καταστήματα έχουν διευρυμένο ωράριο, σύμφωνα με το ΦΕΚ, και μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ωστόσο οι περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να κρατούν τα καταστήματά τους ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 20:00.

Το ίδιο προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας θα ισχύει και σε όσα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ επιλέξουν να ανοίξουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Τι μήνυμα στέλνουμε – Προσοχή στη διάρκεια

Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

Ο καταναλωτής έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησής του.

Τα μέτρα που ισχύουν στα μαγαζιά

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]