Χρήστος Νικολόπουλος: Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια – Πίστευα ότι θα πεθάνω

29 Ιαν, 2021

Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα», ανέφερε ο Χρήστος Νικολόπουλος σε εξομολόγηση του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, εξήγησε ότι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατάθλιψης απευθύνθηκε σε ειδικούς, όμως, όπως εξήγησε τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

«Για χρόνια δεν έμπαινα σε αεροπλάνο, δεν έμπαινα σε ασανσέρ, δεν μπορούσα να βρεθώ σε υπόγειο, ένιωθα ότι το δωμάτιο θα πέσει και θα με πλακώσει, ένιωθα πανικό» ανέφερε ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Η θάλασσα ήταν αυτή που βοήθησε τον καλλιτέχνη.

«Αποφάσισα να κάνω ταξίδια, να φεύγω και να βρίσκομαι συχνά στη θάλασσα… Η θάλασσα με βοήθησε σημαντικά» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

«Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες», σημείωσε ο συνθέτης.

«Τι λέω στον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο σπουδαίος μουσικός.

«Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βέβαια η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση, η μουσική εκτονώνει… Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», ανέφερε χαριτολογώντας ο κ. Νικολόπουλος.

Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα εδώ

πηγη

 

Σχετικά άρθρα


Τελευταία Νέα©All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]