Ανατροπή με τα self test τέλος τα φαρμακεία από αλλού η διάθεση τoυς

Δεν σταματά τελικά η προμήθεια των δωρεάν self test, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι θα τα προμηθεύονται από διαφορετικά σημεία διανομής.

Δεν σταματά τελικά η δωρεάν διάθεση self test, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση των φαρμακοποιών στο κυβερνητικό σχέδιο για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Έτσι, αυτή την εβδομάδα θα πάρουν κανονικά τρία test οι εργαζόμενοι, όπως τα δικαιούνται και την επόμενη εβδομάδα άλλα τρία τεστ οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και λοιποί δικαιούχοι, εξαντλώντας έτσι τα τεστ που δικαιούνται να πάρουν μέχρι τέλη του μήνα (Ιουνίου).

Έτσι, αφού θα έχουν προμηθευτεί όλοι μέχρι την άλλη Παρασκευή τα self test, δηλαδή μέχρι και 18/06 σταματά η δωρεάν διάθεση από την επόμενη μέρα στα φαρμακεία και συγκεκριμένα 19/06 για τον πληθυσμό που έχει οριστεί ως ομάδες δικαιούχων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Ιουλίου εξετάζεται ένα νέο κανάλι διανομής για τις ομάδες που πάλι θα οριστούν, που πρακτικά σημαίνει ότι αλλάζει το σημείο από όπου θα είναι διαθέσιμα και θα μπορούν οι δικαιούχοι να τα προμηθευτούν.

Όπως «φωτογραφίζει» και η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού που εκδόθηκε το Σάββατο, τα σούπερ μάρκετ ενδεχομένως να είναι το νέο σημείο διάθεσης των self test.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η απόφαση στα καταστήματα τροφίμων πχ στα σούπερ μάρκετ θα μπορεί να εισέρχεται 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ στον κύριο χώρο του καταστήματος χωρίς ωστόσο, να προσμετράται ο πληθυσμός πυο προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιείται συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η διάθεση των δωρεάν Self tests θα γίνει μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων .

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Η απόφαση αυτή οφείλεται και στα αποθέματα σε self test, με τον Γιάννη Τσικανδηλάκη να περιγράφει και τις αντοχές αρκετών φαρμακοποιών που εξαντλούνται λόγω του φόρτου εργασίας.

Ελλάδα: Τα άρθρα του μήνα

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]