Χαστούκι Πούτιν σε Ερντογάν με αναστολή πτήσεων από Ρωσία σε Τουρκία

|

Με πρόσχημα τον κορονοϊό, αλλά αίτια την Ουκρανία

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι αντιπαραθέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει. Το τηλεφώνημα Πούτιν σε Ερντογάν με το οποίο του έδινε τελεσίγραφο για να απέχει πλήρως από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, φαίνεται ότι δεν έπιασε τόπο και έτσι ο Πούτιν πέρασε σε πιο δραστικά μέτρα.

Η Ρωσία λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις πτήσεις από και προς την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 στην Τουρκία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα, εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η απόφαση για τη δραστική μείωση του αριθμού των πτήσεων προς την Τουρκία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τον τουρισμό, ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βόλοντυρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Γκόλικοβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24, δεν ανέφερε την πολιτική διάσταση που οδήγησε στην απόφαση περιορισμού των πτήσεων προς την Τουρκία, έναν δημοφιλή προορισμό για εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες.

Είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 στην Τουρκία αυξανόταν και αυτός είναι ο λόγος.

Ερωτηθείς για την κίνηση της Ρωσίας, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί σύντομα τους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας για να παρακολουθήσει μέτρα ελέγχου του κοροναϊού.

Στο τελευταίο επεισόδιο επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Τουρκία και άλλα «υπεύθυνα» έθνη δεν πρέπει να τροφοδοτούν αυτό που περιέγραψε ως «πολεμικό συναίσθημα» στην Ουκρανία.

Τα σχόλιά του ήλθαν ως απάντηση στην συνέντευξη Τύπου το Σάββατο στην οποία ο Ερντογάν, μαζί με τον Ουκρανό Ζελένσκι, εξέφρασε την ετοιμότητά του να υποστηρίξει μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης σε αποσπασμένες ανατολικές περιοχές της Μόσχας στην Ουκρανία, όπου πρόσφατα ξέσπασαν εντάσεις.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι το πρώτο μήνυμα του Πούτιν στον Ερντογάν για το τι τον περιμένει εάν συνεχίσει την ίδια πολιτική.

πηγή

Σχετικά Άρθρα

Title

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]