ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τμήμα Υγείας ΝΕ Πιερίας

Με το 4ο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη και η μετάλλαξη Δέλτα να σαρώνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Πλεύρη-Βορίδη, επιλέγει να στερήσει τις δημόσιες δομές από χιλιάδες υγειονομικούς, στρώνοντας το έδαφος για ιδιωτικοποιήσεις.

Αντί να προσθέτει, αφαιρεί δυνάμεις από το σύστημα υγείας και αντί να ενώσει δυνάμεις, διαιρεί τον ελληνικό λαό, διχάζει τους πολίτες και κρύβει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες πίσω από την ατομική ευθύνη.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έθεσε σε αναστολή εργασίας υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν, αφήνοντας εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, που μέχρι χθές έδιναν την μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς μισθούς, και πολλά τμήματα των νοσοκομείων υποστελεχωμένα και να λειτουργούν χωρίς ασφάλεια για τουςασθενείς .

Το τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ζήτησε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Πιερία. Οι πολίτες αγωνιούν και περιμένουν απαντήσεις στα ερωτήματα:

1ο: Πόσοι υγειονομικοί ανά κλάδο και τμήμαμπήκαν σε αναστολή εργασίαςστο νοσοκομείο ;

2ο: Τι επιπτώσεις έχουν στην λειτουργίατμημάτων του νοσοκομείου οι απουσίες λόγω αναστολής;

3ο: Έχουμε αναστολή και τακτικών χειρουργείων και πως θα αναπληρωθουν;

4ο: Η κλινική COVID πόσους ασθενείς νοσηλευει, πόσους μπορεί να νοσηλεύει με ασφάλεια, με τι στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό;

5ο: Η ΜΕΘ που από όσο γνωρίζουμε είναι πλήρης απο περιστατικά μη COVID, πως θα ανταποκριθεί αν χρειαστεί να εισαχθούν περιστατικά COVID;

6ο: Πως θα αντιμετωπιστούν οι καταγγελίες πολιτών για ακύρωση επισκέψεων γιατην κατ’ οίκοννοσηλεία;

7ο: Σε ποιές ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επικουρικούς για την κάλυψη θέσεων διαχρονικά αλλά και σήμερα με βάση τα νεα δεδομένα;

Το τμήμα υγείας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας επαναλαμβάνει σταθερά ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τον διχασμό. Καλεί όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν για την προστασία της υγείας τους και των ασθενών τους.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό πολύ μικρής μερίδας εργαζομένων στην υγεία, προχωρά στην εφαρμογή χωρίς αναστολές της πολιτικής της επιλογήςτηναποδυνάμωση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ιδιωτικοποίηση τομέων της.

Και ενώ ανοίγει η πόρτα διάπλατα για ιδιώτες, καμία κουβέντα από την κυβέρνηση για τους χιλιάδες συμβασιούχους που 31/10/21 τίθενται εκτός εργασίας, καθώς και για τις χιλιάδες εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις που λήγουν 31/12/21 .Ενώφαίνεται να πηγαίνειστις καλένδεςη δέσμευση της κυβέρνησης για προκήρυξη 4000 μόνιμων θέσεων το Σεπτέμβριο του 2021,σύμφωνα με τις δηλώσεις Κικιλια-Βορίδη και του ίδιου του Μητσοτάκη.

Καλούμε τους πολίτες της Πιερίας να εμβολιαστούν όλοι προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να στηρίξουν τους υγειονομικούς και το δημόσιο σύστημα υγείας, και να αντισταθούν για να ανατραπούν τα σχέδια Μητσοτάκη-Βορίδη-Πλεύρη στην υγεία.

Πολιτικά: Τα άρθρα του μήνα

Σχετικά Άρθρα


© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]