Αυτοκίνητα παρενοχλούν τουρίστες που βαδίζουν τα βράδια στον πεζόδρομο της Παραλίας Κατερίνης

Αυτοκίνητα, ελληνικά και ξένα, παραβιάζουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας που έχει βάλει ο δήμος Κατερίνης και μπαίνουν μέσα στον πεζόδρομο της Παραλίας.
Το Σάββατο 29 Μαΐου, παλιός μαγαζάτορας της Παραλίας μας πήρε στο τηλέφωνο και διαμαρτυρήθηκε: «Τόσο ο παλιός δήμος Παραλίας, πριν χρόνια, όσο τώρα και ο δήμος Κατερίνης κάθε χρόνο έβαζαν αυτά τα απαγορευτικά σήματα για να μη μπαίνουν αυτοκίνητα μέσα στον πεζόδρομο για όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος. Τώρα αυτά τα σήματα παραβιάζονται. Δεν πρέπει να μπαίνουν αυτοκίνητα από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 2 τα μεσάνυχτα. Αυτό όμως δεν ισχύει για πολλούς ντόπιους και ξένους οδηγούς, όπως φαίνεται. Γι’ αυτό και βάζουν τα αυτοκίνητά τους στον πεζόδρομο και μπροστά από τα μαγαζιά τους και παραβιάζουν τον πεζόδρομο και παρενοχλούν τους τουρίστες που κάνουν βόλτα. Αυτό φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας έστειλα. Υπάρχει κίνδυνος για τα μικρά παιδία όταν βραδιάζει. Φοβάμαι μη γίνει ατύχημα. Έπρεπε να υπάρχει καλή αστυνόμευση για όσο κάνουν περαντζάδα οι τουρίστες μας στον πεζόδρομο».
Ρωτήσαμε τον μαγαζάτορα, αφού υπάρχουν σήματα, πώς μπαίνουν τα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο. Και να τι μας απάντησε: «Μπαίνουν από τον κεντρικό δρόμο και παραβιάζουν το ωράριο που έχουμε για πεζόδρομο. Μπαίνουν όμως και από παράδρομους. Δεν υπάρχουν απαγορευτικά σε παράδρομους, ούτε απαγορευτικές κορδέλες. Κάποια αυτοκίνητα έχουν μπει στον πεζόδρομο από νωρίς. Και κάποια άλλα είναι από το πρωί στους παράδρομους και εγκλωβίζονται. Δεν μπορούν να φύγουν όταν ισχύει το ωράριο για τον πεζόδρομο για τους πεζούς. Φοβάμαι το ατύχημα τη νύχτα. Κάποια αυτοκίνητα και μηχανάκια αναπτύσσουν ταχύτητες που δεν επιτρέπεται και κυκλοφορούν παιδάκια που κινδυνεύουν».


Στις φωτογραφίες που ο μαγαζάτορας μας έστειλε με το κινητό του βλέπουμε ότι όλα που μας περιέγραψε, όντως συμβαίνουν. Σε μια φωτογραφία, μάλιστα, βλέπουμε μια τουρίστρια, άγνωστης προέλευσης, να φωτογραφίζει ένα μηχανάκι που έχει μπει στον πεζόδρομο και με ταχύτητα, όπως μας είπε ο μαγαζάτορας, διασχίζει τον πεζόδρομο. «Γράψτε κάτι, σας παρακαλώ, θα γίνει ατύχημα και θα δυσφημιστεί ο τόπος μας», είπε ο μαγαζάτορας.

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]