Ο επιχειρηματίας από τον Ανατολικό Όλυμπο ξαναχτυπά με επιστολή του, μήπως και ξυπνήσουν οι Λεπτοκαρίτες!

Αγαπητοί συνδημότες του δήμου Δίου Ολύμπου,
παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του δήμου μας στις 26/5/2021 (από βίντεο σε ηλεκτρονική εφημερίδα) και διαβάζοντας μια ανάρτηση ενός τοπικού site για την απουσία των προέδρων στα δημοτικά μας συμβούλια, σκέφτηκα για ακόμα μια φορά πόσο λίγο αγαπάμε τον τόπο μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) αφού ψηφίζουμε ανθρώπους που απουσιάζουν ακόμη και όταν συζητιούνται και πρόκειται να παρθούν αποφάσεις για θέματα σημαντικότατα για το δήμο αλλά κυρίως για τα χωριά τους.
Και ας μη δικαιολογούμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι δεν πιστεύαμε ότι θα φερθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γιατί σε μικρό δήμο ζούμε και λίγο πολύ γνωριζόμαστε. Περισσότερο δε, γνωρίζουμε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και έχουν δώσει δείγματα γραφής. Εμείς δεν ξέρουμε να τα διαβάζουμε σωστά.
Φίλοι Λεπτοκαρίτες, επιτρέψτε μου να σας γράψω δυο σκέψεις μου που αφορούν εσάς και το χωριό σας που έχει φυσική ομορφιά, έχει σχεδόν τα πάντα, εσείς όμως αδιαφορείτε για την περιουσία του.
Προσπαθείτε συνάδελφοι του τουριστικού κλάδου να κάνετε ο καθένας ό,τι μπορεί μόνος του. Πρέπει να καταλάβετε ότι το χωριό σας θα εκτοξευθεί και μαζί του και ο υπόλοιπος δήμος, αν γίνουν σημαντικά έργα υποδομής. Γιατί γράφω όλα αυτά; Γιατί αν κατάλαβα καλά από την πολύωρη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ, η Λεπτοκαρυά και κατ’ επέκταση ο δήμος θα χάσει 300.000€ από τη μητρόπολη Κιλκισίου που προσέφυγε στα δικαστήρια για παραγραφή του χρέους και αυτά τη δικαίωσαν.


Δεν δικαιώθηκε όμως επειδή δεν έπρεπε να πληρώσει, αλλά γιατί πέρασε ο χρόνος που ήταν υποχρεωμένη να το κάνει μέχρι το 2007. (Για μένα, το θέμα είναι ηθικό από την πλευρά της μητρόπολης αλλά ας το αφήσουμε αυτό).
Η δικηγόρος του δήμου ωστόσο ανέφερε ότι είχαμε ως δήμος μια τελευταία ευκαιρία το 2015 ή 2017 (μπερδεύτηκα λίγο με τις ημερομηνίες) να πάρουμε αυτά τα χρήματα, αν τους υποχρεώναμε να αποδεχθούν τα χρέη πριν γίνει η ανταλλαγή οικοπέδων και τους δώσουμε τα παραλιακά οικόπεδα. (Μάλιστα η δικηγόρος ανέφερε ότι προειδοποίησε για αυτόν τον κίνδυνο, να χάσουμε δηλαδή τα χρήματα, πρώην αντιδήμαρχο ο οποίος όμως αδιαφόρησε).
Ως πότε όλοι μας θα δίνουμε συγχωροχάρτια σε όσους εν γνώσει τους έβλαψαν τα χωριά μας; Όταν δείξουμε ότι έχουμε ξυπνήσει, τότε όσοι μας κυβερνούν ΙΣΩΣ αλλάξουν.
Υ.Γ. Αγαπητέ συνδημότη από του Ν. Πόρους, ο λόγος που δεν αποκαλύπτω το όνομα μου είναι γιατί πιστεύω ότι έτσι πετυχαίνω καλύτερα αυτό που θέλω. Όπως πολύ σωστά είπες, το μόνο που επιδιώκω με αυτά που γράφω είναι να προβληματίσω τον κόσμο. Μόνο αυτό επιθυμώ και δεν επιδιώκω τίποτα άλλο.

Ο επιχειρηματίας από τον Ανατολικό.

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]