« Δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος »

Το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων της ΟΥΝΕΣΚΟ» με θέμα: «Η Κλιματική Αλλαγή» σε σύνδεση με το στόχο: «Δράση για το κλίμα» για το Πρόγραμμα της ΟΥΝΕΣΚΟ «Ολιστική Σχολική Προσέγγιση στην Κλιματική Αλλαγή» όπου το Σχολείο μας είναι μέλος της «ΟΥΝΕΣΚΟ» και στο Πρόγραμμα «Δράσεις Εθελοντισμού Καθαρισμού» της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Στα πλαίσια των παραπάνω Προγραμμάτων οι μαθητές/τριες της Δευτέρας (Β΄) και Πέμπτης (Ε΄) τάξης συνοδεία των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποίησαν δράσεις και εθελοντικό καθαρισμό στην πλατεία του χωριού και στις αθλητικές εγκαταστάσεις Βροντούς και μετέφεραν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια) στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου οι μαθητές/τριες της Πρώτης (Α΄), Τρίτης (Γ΄), Τετάρτης (Δ΄) και Έκτης (ΣΤ΄) τάξης συνοδεία των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησαν δράσεις και εθελοντικό καθαρισμό στην πλατεία, σε κεντρικούς δρόμους, στην παιδική χαρά, στον Περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, στα Διυλιστήρια Βροντούς, στην έξοδο του χωριού προς τον Όλυμπο, στην έξοδο του χωριού προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και μετέφεραν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια) στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Οι μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄1 & ΣΤ΄2) τάξης με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης, Αλεξίου Ελένη (ΣΤ΄1) και Τζουμέρκα Αναστασία (ΣΤ΄2), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έφτιαξαν πανό με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος το οποίο τοποθετήθηκε σε επίκαιρο σημείο στην είσοδο του χωριού στο δρόμο από τον Άγιο Σπυρίδωνα προς Βροντού.
Στις δράσεις παραβρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και για θέματα Περιβάλλοντος κ. Κουργιάτης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Άρδευσης κ. Καλαϊτζής Αθανάσιος του Δήμου Δίου – Ολύμπου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας και Δ/ντής του Σχολείου κ. Κορινιώτης Δημήτριος.
Σκοπός των δράσεων του Σχολείου ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και των κατοίκων του χωριού σε θέματα Περιβάλλοντος.


Οι δίωρες διδακτικές επισκέψεις και δράσεις του Σχολείου πραγματοποιήθηκαν ανά τάξη σε διαφορετικούς χώρους, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από την Πανδημία του ιού COVID-19 που επικρατεί και προβλέπονται, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).
Απαραίτητα, χρήση μάσκας, γαντιών, αντισηπτικών και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων από τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.
Στους μαθητές/τριες από το Δήμο Δίου-Ολύμπου χορηγήθηκαν γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, νερά και σακκούλες και στους μαθητές/τριες της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης καπέλα και φωσφορούχα γιλέκα.
Βροντού, 5 Ιουνίου 2021
Ο Δ/ντής του Σχολείου

                 Κορινιώτης Δημήτριος

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]