Στα φαρμακεία της Πιερίας Από χθες η διανομή των self test

| ,

ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από χθες η διανομή των self test

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Στα φαρμακεία της Πιερίας σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων διανεμήθηκαν χθες τα self test μέσα στις οποίες υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας Λευτέρης Κουϊμτζίδης.

Μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η διανομή ξεκινά από σήμερα μόνο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, μόνο τα δικά τους ΑΜΚΑ είναι ενεργοποιημένα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται για να πάρουν άλλες κατηγορίες εκτός από αυτές τις δύο. Επιπλέον, ζήτησε η παραλαβή να γίνεται τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά την εφημερία αυτών, που καλούνται να εξυπηρετήσουν έκτακτα περιστατικά.

«Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θα υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια τους», σημείωσε ο κ. Κουϊμτζίδης.

Η καταχώριση και η προμήθεια των self test

Κάθε φαρμακείο εφοδιάστηκε με 75 self test και όταν αυτά θα «πέφτουν» στα 20, αυτόματα το σύστημα θα ενημερώνεται έτσι ώστε να προμηθεύεται και πάλι το φαρμακείο. Με τον ίδιο τρόπο θα προμηθεύονται και οι αποθήκες όταν τα τεμάχια θα λιγοστεύουν οπότε και η εταιρία από τη Θεσσαλονίκη που έχει αναλάβει τη διανομή θα προμηθεύει τις αποθήκες της Πιερίας.

Η καταχώρηση των self tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο. Τα self tests είναι ρινικά ταχείας ανίχνευσης (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό) , γίνεται στο σπίτι και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας.

Η δήλωση στην πλατφόρμα

Το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

Το self test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία υγείας.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Ν. Πιερίας: Τα άρθρα του Μήνα

Σχετικά Άρθρα

© All rights reserved.
Developed by MagicAnes

Επικοινωνία
EMAIL: [email protected]